duminică, 15 ianuarie 2012

Eminescu-Ziua Culturii Nationale

162 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.
Anul acesta, pentru a doua oara, in ziua nasterii lui Eminescu, se sarbatoreste Ziua Culturii Nationale potrivit Legii 238/2010, prin care data de 15 ianuarie a fost declarata Ziua Culturii Nationale. 

Nascut l a15 ianuarie 1850 la Botosani;decedat la 15 iunie 1889 la Bucuresti.
Si ...totusi EMINESCU.
Aproape nu s-a vorbit despre el astazi.


La mijloc de codru des

marți, 10 ianuarie 2012

Motivation Romania-la Buhusi





Fundatia Motivation Romania s-a aflat astazi la Buhusi pentru livrarea unui carucior rulant  adaptat pentru dizabilitatea unei fetite de 12 ani diagnosticata cu tetrapareza spastica.
Despre Motivation Romania,am aflat,dupa o actiune ,,Rotile schimbarii,,desfasurata la Parlament, la sfarsitul anului 2010.
Cunoscand un caz deosebit din Buhusi ,o femeie de 44 de ani,care efectiv ,merge de-a busilea ,am considerat ca poate fi schimbat ceva in viata ei cu ajutorul Fundatiei, care are o reprezentare regionala la Piatra Neamt.
Imediat ce am stabilit legatura cu reprzentantii Fundatiei la Neamt,o echipa s-a deplasat la fata locului, la sfarsitul anului trecut.Din pacate femeia nu a vrut sa-si schimbe modul de viata si nici familia ei nu a reusit sa o lamureasca.
Pentru ca au vrut ca venirea lor sa aiba totusi o finalitate ,impreuna cu reprezentantul Serviciului de Asistenta Sociala al autoritatii locale am vizitat cateva  familii cu copii  cu handicap ,ocazie cu care am identificat fetita de 12 ani ,care astazi a primit caruciorul de care avea nevoie.
In cartierul Marginea  alti copii cu dizabilitati au primit sau urmeaza sa primeasca  o forma de ajutor asemanatoare.
Fundatia Motivation Romania,prin Echipa Regionala Neamt va ramane in legatura cu autoritatea locala deoarece,pe langa  evaluarea si prescrierea de echipamente de mobilitate personalizata facute sa asigure independenta fizica, face si seminarii de informare pentru specialistii care lucreaza cu persoanele cu dizabiliati si deasemeni seminarii si tabere de instruire pentru persoane cu dizabilitati motorii.


 

Multumesc Motivation Romania.Multumesc Echipei Regionala Neamt care a demonstrat daruire si implicare.

Un an bun tuturor

 Curcubeul vazut din casa mea

,,Pretutindeni, curcubeul are aceleasi semnificatii: pace, intelegere, noroc, legatura intre zei si oameni.,,


Va doresc tuturor ca in fiecare inceput de zi a anului si anilor ce vin sa fiti intampinati de cate  un curcubeu si semnificatiile lui.