joi, 8 septembrie 2011

Dezastrul social continua sub patronajul D-lui Lazaroiu


Declaratie politica

Dupa toate masurile anti-sociale aplicate romanilor fara nici o ezitare,nu credeam ca dispretul pentru generatia care a contribuit la cresterea,educarea  si sanatatea  generatiei de guvernanti care hotaraste astazi soarta romanilor fara nici o umbra de umanitate si respect ,poate merge pana la  a considera pensiile  nu numai nesimtite dar si ilegale.
Ministrul muncii ,dl.Lazaroiu ,precum si dna Udrea, intrigati de incapatanarea pensionarilor de a mai ramane in viata  in ciuda masurilor de  austeritate luate de actuala guvernare,declara  ca peste un million de romani beneficiaza de pensii si ajutoare sociale ,iar  daca acestia nu ar primi bani ar fi fonduri suficiente pentru a asigura pensii decente.
Ma intreb ce inseamna decente pentru ei daca ….salariul de 800 de lei inseamna bogatie….
 De ceva timp,aflam fie de la presedinte ca sunt prea multi pensionari,fie de la dl.Lazaroiu,care vorbeste cu ingrijorarea-i caracteristica,despre imprumuturile pentru plata pensiilor,despre deficitul fondului de pensii.
 Cert este ca actualul Guvern pregătește eliminarea pensiei minime și impozitarea tuturor pensiilor – o dorință exprimată constant de președintele tarii, iar acum caută motivatiile pentru a face acest lucru.
Stim ca deficitului la Fondul de pensii a fost generat in principal si de  tăierea salariilor din sectorul bugetar  care a dus la scăderea dramatica a  contribuțiilor.Desi s-a spus ca taierea salariilor a fost o masura gresita,Lazaroiu o considera  ca o masura buna si ma  astept ca dupa toata balbaiala cu revenirea si nerevenirea salariilor acestea sa nu  mai revina niciodata ,daca avem in vedere observatia ministrului privind corelarea intre salariul  din privat si salariile bugetarilor. Si daca vorbim de corelare ma intreb –de ce in sensul diminuarii?…
Sa ne amintim de inversunarea guvernantilor privind pensile nesimtite ale militarilor,noua lege a pensiilor si recalcularea in scopul reducerii deficitelor.Unde s-a ajuns ?...la pensii mai mari in marea majoritate,deci la deficit mai mare.Sunt greseli pe care actuala guvernare nu si le asuma,arata spre opozitie si de fapt in principal preocuparea ministrului munciii este opozitia si nu problemele majore ale romanilor.   
         Mii de asistenti sociali au ingrosat randurile somerilor,mii de persoane  cu dizabilitati au fost aruncate in carca autoritatilor locale ca si responsabilitate de acordare a indemnizatiilor ,dar si de creare a serviciilor sociale. Vorbind de asistenta sociala,de fapt  ne aflam intr-o aplicare a unei legi neadoptate-Legea asistentei sociale,care muta plata ajutoarelor sociale in cea mai mare parte catre bugetele locale,care va introduce venitul minim de insertie,cel care va  inlocui trei prestatii sociale ,dintre care si ajutorul de incalzire pentru care deja hotararea a fost luata.
Astazi ,Emil Boc,face apel tot la primari, pentru ca aceştia să acorde subvenţia pentru încălzire „cel puţin la nivelul anului trecut”. Se pune o presiune fara margini pe primari. Cei de la PDL vor fi sprijiniti de guvern,iar ceilalti vor fi ademeniti sa treaca de partea puterii.
Oamenii nevoiasi nu pot duce o astfel de povara.De aceasta data nu sunt loviti doar bugetarii sau pensionarii, ci toti romanii, inclusiv cei care lucreaza in mediul privat.Este atacata si subminata clasa de mijloc.Multi romani vor fi adusi la pragul saraciei.
 Este un dezastru social.Aici s-a dorit sa se ajunga .Cei care nu au votat PDL trebuie sa priceapa ca doar asa pot capata o firimitura de la masa puterii.Singurele eforturi ale actualei puteri au fost de reducere a veniturilor,de a angaja imprumuturi tot mai impovaratoare si de ce nu am crede chiar dorinta de a scapa  de pensionarii si asistatii care ii incurca.
Puterea si in principal ministru responsabil de masurile aplicate romanilor,nu are responsabilitatea efectelor acestor masuri Ei nu vorbesc despre investitiile proaste,despre inversunarea de a nu sustine proiecte ale primarilor care nu apartin puterii sau care nu vor sa treaca de partea puterii
Nu vorbesc nicicum despre masuri de crestere a numarului de angajati in domeniul privat.despre ,,beneficiile,,adoptarii Codului muncii,despre transformarea angajatilor in zilieri care contribuie la stat fara sa primeasca nici un beneficiu,despre munca la negru,despre cei rămaşi fără loc de muncă si pentru care Romania nu face nimic.
 In statele civilizate din Europa ministerele responsabile se ocupă de cei pe care îi disponibilizează, atrag fonduri europene ca să-i recalifice şi ca să le găsească un alt loc de muinca.La noi reforma in domeniul social a creat un adevarat haos.De data aceasta intr-un domeniu vulnerabil cu cei mai multi defavorizati si lipsiti de aparare in fata unor abuzuri si decizii aberante.
                                                                                                       5.09.2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu