marți, 24 aprilie 2012

Pensionarii isi cer drepturile in instanta



 Guvernul Romaniei trebuie sa aplice  legea si să găsească soluţii pentru restituirea drepturilor pensionarilor cărora le-au fost reţinute ilegal contribuţiile pentru sanatate.

In toata tara Casele Judetene de Pensii si instantele de judecata sunt luate  cu asalt de catre pensionari care isi cer dreptul lor legal,constitutional,dreptul la pensie , dreptul la viata decenta .

Statul este in culpa fata de pensionari si trebuie urgent sa faca un gest reparatoriu fata de acestia.Este regretabila interpretarea doamnei ministru Boghicevici,care desi parea sa fi venit cu intentii bune in minister ,astazi spune pensionarilor ca pentru cererile de restituire retroactiva a sumelor platite pentru CAS nu exista temei legal,prevederile aplicandu-se doar pentru viitor.

Decizia Curtii Constitutionale prin care se stabileste calcularea contributiei la sanatate ,a fost publicata  in Monitorul Oficial in 18 aprilie 2012  si trebuie aplicata din 18 aprilie 2012,din momentul publicarii.

Amanarea cu o luna ,nerestituirea drepturilor retinute ilegal nu sunt decat incalificabile,cum de neacceptat  este  ca nu cunoaste numarul de pensionari afectati de aplicarea incorecta a legii,in schimb  stie cu precizie  suma care nu va mai fi colectata prin sistarea acestui jaf.

Ma intreb ,oare pentru pensiile militare in ce temei legal s-a aplicat obligativitatea  restituirii sumelor provenite din calcularea gresita a pensiilor?

La momentul adoptarii ordonantei prin care s-a produs diminuarea pensiilor, personal am atras atentia Misterului Muncii si CNPP ca ordonanta se aplica gresit si ca se impoziteaza incorect pensiile pensionarilor.

Raspunsul a fost ca sunt cazuri izolate de interpretare gresita a legii.Raspunsul a fost pe modelul cunoscut.Pentru disponibilizariea asistentilor sociali -vinovati au fost primarii...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu