joi, 12 aprilie 2012

Spitalul Orasenesc Buhusi- Contractul cu CJAS

                                    
INTREBARE


Adresata:    D-lui presedinte Lucian Duta-Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

Obiectul interpelarii: Situatia economica a Spitalului orasenesc Buhusi,cu privire  la contractarea serviciilor medicale spitalicesti de catre CJAS Bacau
 
Doamnule Presedinte,

Va aduc la cunostinta situatia cu care se confrunta  Spitalul Orasenesc Buhusi din  judetul Bacau,care solicita atat o analiza din partea dumneavoastra cat si o solutie. Contractul pe care CJAS Bacau l-a incheiat cu Spitalului Orasenesc Buhusi pentru anul 2012,este pentru o perioada de doar 8,5 luni  si in suma insuficienta pentru a acoperi cheltuielile necesare defasurarii activitatii  unitatii amintite.
Precizez ca Spitalul deserveste pe langa orasul Buhusi,oras monoindustrial afectat de disponibilizarile in masa  si zonele limitrofe afectate la randul lor de fenomenul imbatranirii populatiei,lipsei locurilor de munca si migratiei tinerilor,ceea ce inseamna o populatie cu probleme reale de sanatate si venituri modeste .
Autoritatea locala s-a implicat in eficientizarea activitatii spitalului,a facut investitii in lucrari de igienizare,modernizare,dotare.Spitalul lucreaza de asemeni cu minimul de personal admis pentru functionare,cu cel mai mic numar de salariati/pat din intreg judetul. Oricat s-au cautat solutii pe plan local,acestea nu sunt in masura sa ofere garantia unei functionari normale pentru problematica zonei.
Va rog sa dispuneti analiza situatiei economice a Spitalului Orasenesc Buhusi,prezentata in anexa ,cu rugamintea de a propune o solutie in rezolvarea  situatiei cu care se confrunta unitatea amintita.
Solicit aceasta analiza considerand ,ca asa cum a fost prezentata situatia,s-a facut o nedreptate Spitalului Buhusi atata timp cat toate celelate unitati spitalicesti din judet au incheiat contactul cu CJAS pentru 10 luni si nu 8,5 luni ca in cazul prezentat.
Solicit raspuns scris.

Cu multumiri senator Elena Mitrea-Bacau                     10.04.2012                                   

Un comentariu: