marți, 27 noiembrie 2012

Concurs National -violenta de gen


Concurs Naţional
de Eseuri, Poezii, Lucrări de Artă vizuală, Spectacol de Teatru, Fotografii şi Filme
Pace acasă, Pace în lume
“Prin Pacea de acasă pentru Pace în lume”
organizat de:
Comitetul pentru Egalitate de Gen şi Dezvoltare al Corpului Păcii
Fundaţia Sensiblu, Fundaţia IREX/Programul Biblionet
2012 Campania în ROMÂNIA
Comitetul pentru Egalitate de Gen şi Dezvoltare (GAD) este un grup de acţiune al Corpului Păcii alcătuit din voluntari americani şi români, care promovează egalitatea sexelor în procesele de dezvoltare economică şi socială din România. Anul acesta, GAD în parteneriat cu Fundaţia Sensiblu şi Fundaţia IREX/Programul Biblionet, vor coordona o campanie de 16 zile în România. Cei trei parteneri propun organizarea unui concurs de eseuri/poezii, fotografii/lucrări de artă vizuală, spectacole de teatru şi filme scurte pentru elevi. Acest concurs este deschis la nivel naţional tuturor elevilor interesaţi din şcolile generale, liceele, organizaţiile şi bibliotecile din România.
Misiunea participanților va fi aceea de a exprima, în stil pozitiv şi creativ, prin lucrări scrise (poezie, cântec, eseu), teatru, lucrări de artă sau filme de scurt metraj tema din acest an”Prin Pacea de acasă pentru Pace în lume” și de a demonstra ce putem întreprinde pentru a menţine pacea în propria ţară şi cum să contribuim la o mai bună şi mai stabilă pace mondială. Aplicațiile elevilor vor fi punctate în următoarele categorii, în conformitate cu nivelul de punctaj și tipul de aplicație:
Competiţie nivel gimnazialCompetiţie nivel liceal
ArtăArtă
FotografiiFotografii
EseuriEseuri
Poezie sau CantecPoezie sau Cantec
Filme Scurte (maximum 2-5 min)
Spectacol de Teatru (maximum 2-5 min)

Detalii Concurs
Tematica concursului în 2012 este “Prin Pacea de acasă pentru Pace în lume“. Lucrările înscrise în concurs reprezintă interpretările creative ale participanţilor elaborate în 2012, privind tematica concursului.
  • Eseurile trebuie să fie de 1.000 de cuvinte sau mai puțin.
  • Înscrierile pentru concursul naţional trebuie trimise electronic până la data de 10 Decembrie 2012.
  • Lucrările vor fi trimise la gadromania16zile@gmail.com , împreună cu formularul completat.
  • Pentru a trimite filmele scurte pentru concursul naţional, vă rugăm să accesaţi următoarea pagina de Internet  https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE4ya0pGYjh3d1ZWUlFzV0FwYUUyT1E6MA   şi să completaţi formularul de participare. Dacă nu dispuneţi de o conexiune stabilă la Internet vă rugăm să apelaţi la serviciile oferite de către bibliotecile judeţene sau orăşeneşti care au accces la Internet sau să descărcaţi documentul 16zileFILM.doc, să-l completaţi şi să-l trimiteţi la adresa de email: gadromania16zile@gmail.com
  • Câștigătorii concursului naţional ai campaniei vor fi selectaţi şi anunţaţi până în ianuarie 2013 iar lucrările acestora vor fi prezentate şi expuse în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti. În cadrul evenimentul va avea loc şi ceremonia de premiere a câștigătorilor.
Rubrica de punctaj este inclusa in instructiuni pentru ca participantii sa inteleaga criteriile dupa care vor fi apreciati.
Plagiat
Plagiatul constă în folosirea fără drept a creaţilor artistice sau ştiinţifice ale altei persoane, fără a arăta în mod corect autorul şi sursa materialelor folosite.
Pot fi considerate ca plagiat următoarele situaţii:
-        Copierea de pe Internet a unor eseuri, articole sau lucrări artistice şi prezentarea acestora ca fiind creaţii proprii
-        Copierea unei secţiuni dintr-o carte, publicaţie, un site web etc. într-o lucrare proprie, fără a arăta exact provenienţa şi autorul materialelor
-        Preluarea unei părţi sau expresii din lucrarea altui autor fără a fi evidenţiat prin punerea între ghilimele
-        Indicarea în mod incorect a sursei şi autorului materialelor folosite
-        Copierea unei propoziţii sau fraze din altă lucrare, schimbând doar anumite cuvinte fără a indica sursa materialului.
Orice lucrare depusă care va fi descoperită ca plagiat, va fi automat descalificată din concurs.
TOATE LUCRĂRILE TREBUIE SĂ FIE ORIGINALE

Un comentariu: