luni, 6 decembrie 2010

Cu spatele la popor ?...

Ma gandesc.Pana unde,pana cand?Dupa atatea variante discutate  privind indemnizatia pentru cresterea copilului ,a aparut decizia finala si fara nici o surpriza ,a ramas valabila prima varianta prezentata de dna.Udrea. ,,Intrebata despre variantele aflate in lucru privind concediul maternal, Udrea a raspuns ca se va avea in vedere, in primul rand, interesul copilului, iar subiectul va fi discutat duminica seara, in cadrul unei sedinte a Coalitiei,, si fara sa te miri prea mult a ramas tocmai varianta prezentata ca prima optiune si de domnia sa.
Cat despre grija fata de copil mai ramane de discutat.Grija inseamna alternativa.Ori constructia de crese nu poate fi decat laudabila dar pana atunci?...
Poate daca dna.Udrea ar fi simtit ce insemna sa fii mama ar fi reusit sa-si lamureasca  colegii de partid si de coalitie ca interesul pentru copil inseamna sacrificiu suprem.
Asa a si ramas ,cum spuneam:,,Indemnizatia pentru cresterea copilului, incepand cu 2011,  va fi acordata pe durata de un an, valoarea aceeasi, 600 minim - 3.400 maxim, iar prima de reintoarcere de 500 de lei. Exista si varianta concediului fara plata pe parcursul celui de-al doilea an, cu mentiunea ca oricand parintele se intoarce la munca pana la epuizarea celor 24 de luni primeste prima de 500 de lei", a declarat premierul Emil Boc.

Pentru cei care au indemnizatie in derulare se aplica urmatoarele reguli: durata indemnizatiei ramane de doi ani, iar valoarea ramane aceeasi: minim 600 de lei - maxim 3.400 de lei. Nici un beneficiar actual al indemnizatiei pana la doi ani nu va fi afectat.,,
Oricum surprizele  vor mai urma.Se vorbeste deja de plata contributiilor sociale pentru pensionarii cu pensie peste 750 de lei.

Puterea lupta in continuare, pana la epuizare cu pensionari,mame,copii…pana la epuizarea celor din urma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu