miercuri, 29 iunie 2011

Vizita la Parlament


Elena Mitrea a fost gazda pentru elevii  din Buhusi,aflati  in vizita la Parlament
Marti 28 iunie,senatorul Eena Mitrea a primit in vizita la Palatul Parlamentului un grup de 35 de elevi si profesori de la scoala nr.2 si nr.5 din Buhusi,Bacau.
Elevii,copii de nota 10 au intregit o lista cu copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate,un subiect abordat de catre senator,in cadrul intalnirilor si dezbaterilor din ultima perioada,concretizat chiar intr-un proiect,,Te iubeste mama,,.
Invitatii au facut turul turistic al Parlamentului:Senat si Camera Deputatilor,poposind pentru  un timp la balconul Salii de plen a Senatului,in timpul desfasurarii lucrarilor Senatului,aflat la ultima sedinta  a acestei sesiuni.Momentul a fost cel in care ministrul Daniel Funeriu exprima punctul de vedere cu privire la proisctul de lege pentru modificarea si completarea Legii 1/2011.
Copii au avut ocazia inedita de a fi musafirii presedintelui Senatului,dl.Mircea Geoana     cu care au discutat,au facut poze ,ba chiar au ocupart scaunul acestuia pentru o clipa ,permitandu-le  chiar sa rasfoiasca mapa sa de lucru.
,,Desi mi-am propus sa desfasor aceasta actiune cu timp in urma ,nu am putut  sa inchei  sesiunea  fara sa implinesc o promisiune.Doresc sa facem o obisnuinta  din aceasta sub sloganul,,Start la concurenta,,-doresc cat mai multi  copii sa vada Palatul Parlamentului,care este institutia de baza a democratiei in Romania.Am ales copii de nota 10.Singura decontare pentru aceasta excursie-vreau sa invatati cat mai mult si cat mai multi-ROMANIA RE NEVOIE DE VALORI.
Copiilor care cresc  departe de parintii plecati in afara granitelor tarii pentru a le asigure un viitor ,am vrut sa le ofer acest mic dar ca un semn ca nu sunt singuri,scoala,comunitatea le sunt alaturi.,,
La finalul vizitei ,elevii  si  profesorii au servit masa impreuna cu parlamentarul Elena Mitrea,la cantina restaurant a Parlamentului dupa care impreuna au facut o plimbare prin Parcul Cismigiu.              
Ca si nota strict personala,am fost placut impresionata de grija parinteasca pe care au manifestat-o doamnele profesoare fata de copii ,pe tot parcursul excursiei (precizand ca m-am intors impreuna ei pana la Buhusi)Este un motiv in plus sa ma inclin in fata cadrelor didactice pe care Buhusul le are.Dovedesc  ca daruiesc mai mult decat primesc pe statul de plata, iar noi ca parinti ,comunitate le datoram respect si recunostinta.





Am apeciat deasemeni o buna  purtare din partea copiilor,care au fost cuminti ,prietenosi si respectuosi  totodata,lucru pentru care merita toate felicitarile atat ei cat si parintii lor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu