vineri, 28 octombrie 2011

AUTISMUL EXISTA -O mana intinsa celor care pot fi salvati.                                              Parlamentul  României
Senat
INVITAŢIE
Senatorul Elena Mitrea va invita să participaţi la dezbaterea ,,AUTISMUL EXISTĂ - O mână întinsă celor care pot fi salvaţi ” care va avea loc marţi, 1 noiembrie, la Palatul Parlamentului, sala “Avram Iancu” nivel P1, cu incepere de la orele 10,00.

Întâlnirea îşi propune să aducă în dezbatere următoarele teme:
1.     AUTISM - starea actuală. Cum răspund reglementările legislative existente la nevoile persoanelor cu autism?  (Legea 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, Normele  metodologice de aplicare ale Legii 151/2011)  
2.     Importanţa screeningului. Care este poziţia medicilor de familie privind diagnosticarea, tratamentul, instrumentele, decontarea ?
3.     Integrarea educaţională a copilului diagnosticat cu autism. Educatori, părinţi, copii – acceptare, adaptare, integrare.
4.     Ce îmbunătăţiri a adus Legea educaţiei 1/2011 la capitolul Învăţământ special? Propuneri de modificare a legii educaţiei în sesul integrării reale a copilului cu autism în grădiniţe şi şcoli.
5.     Incluziune, ocuparea persoanelor cu autism adulte. Incadrarea în grad de handicap. Observaţii privind Ordinul 762/1992/2007. Propuneri de modificare.
6.     Situatia actuala a asistentilor personali (Ord. 84/2010)
7.     Reglementări europene privind persoanele cu autism. Transpunerea Convenţiei Internaţionale privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.
Manifestarea va reuni membri ai Parlamentului României, factori de decizie de la nivel naţional din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului  şi Sportului, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, specialişti în  autism infantil medici specialişti, medici de familie, medici pediatri, psihologi, psihoterapeuţi, educatori, psihopedagogi specializaţi, logopezi, asistenţi sociali, kinetoterapeuţi, consilieri psihologici, psihiatrii, asociaţii de părinţi care au copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate, mass media.

Senator
Elena Mitrea

Membru Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială
Vicepreşedinte Comisia pentru românii de pretutindeni


3 comentarii:

 1. Asa este, exista, noi parintii unui copil cu autism o stim cel mai bine. In fiecare zi ne rugam la Dumnezeu sa ne dea puterea de a merge mai departe si de a lupta cu boala baietelului.
  Va multumim pentru initiativa dumneavoastra, inseamna ca si dumneavoastra credeti ca acesti copii au si ei dreptul la o viata normala.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mihaita un copil deosebit-sigur am toata convingerea ca toti avem dreptul la o viata normala si cu atat mai mult voi ccopii.Iti doresc multa sanatate si putere sa te lupti cu viata si ...sistemul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Va multumesc din suflet pentru urarile dumneavoastra. Oamenii nu inteleg ca acesti copii pot fi recuperati daca ar dispune de mijloace financiare . Din pacate terapiile ABA sunt platite la negru si credeti-ma sunt ff costisitoare! Va doresc tot binele din lume!

  RăspundețiȘtergere