joi, 15 iulie 2010

Duminică- 4 iulie Buhoci, Săuceşti


Siretul a luat-o razna şi la Buhoci, a intrat în sat. Plouă şi acum. Oamenii speriaţi stau pe la porţi şi se roagă. Am venit aici, împreună cu câteva doamne din Organizaţia judeteana PSD Bacău. Un transport de ajutoare de cca. 7 tone de alimente şi apă au fost trimise de la Timişoara, prin implicarea unei foste deputate de Timiş. Doamnele sunt îngrozite de cât necaz s-a abătut asupra localnicilor, eu deja am experienţa zilei trecute.

La Sănduleni s-au împărţit parte din pachete. Lumea stă la rând şi aşteaptă puţinul ajutor care îl primesc azi. ″Cine ştie dacă mai vine cineva....″, spune un sătean vizibil afectat de neputinţa fiinţei umane în faţa torentului.

La Săuceşti dezastru e şi mai mare. Plouă încontinuu. Aici va fi nevoie de sprijin substanţial.Să sperăm că vizitele preşedintelui vor aduce hotărârea asteptata pentru investiţii serioase ,fiindca aici dezastrul este cu repetiţie de fiecare data cand cotele Siretului cresc. Oamenii s-au săturat să stea cu frica in san de fiecare dată când incep ploile.
Incheiem ziua cu gândul că am făcut un lucru bun. Nu ştiu dacă cel mai bun sau cel mai important,dar suntem aici, langa oameni si necazurile lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu