vineri, 9 iulie 2010

Eveniment Magura



La invitatia d-nei director Carmen Dumencu si a preotului paroh Radu Florin Grigoras sâmbătă, 8 mai, am participat la hramul Bisericii Sf. Apostol şi Evanghelist Ioan şi celebrarea a 601 ani de atestare documentară a comunei Magura. Construcţia bisericii a fost începută în urmă cu doi ani si va fi cel mai mare lăcaş de cult din mediul rural ( va avea 38 de metri lungime şi 36 înălţime).Evenimentul a fost marcat de un program artistic realizat de elevii scolilor din comuna sub indrumarea cadrelor didactice coordonate de directorul Carmen Dumencu. Am apreciat efortul si talentul copiilor,precum si preocuparea cadrelor didactice implicate in pastrarea traditiilor si obiceiurilor mostenite si transmise din generatie in generatie.
Slujba religioasa ,urmata de programul artistic s-a incheiat cu degustarea bucatelor traditionale pregatite de gospodinele satului.
Magura dovedeste ca o comunitate unita in jurul valorilor traditionale isi poate gasi resursele necesare trecerii peste momentele dificile pe care Romania le parcurge.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu