luni, 9 mai 2011

Modernizarea maternitatii Bacau-amanata de MS

Interpelare adresata ministrului Cseke Attila-Ministerul Sanatatii    
                         Sedinta Senatului din data de: 10.05.2011

D-le Ministru,

Va rog sa analizati obligatiile asumate prin Protocolul de colaboare anexa nr.1 la Ordinul 660/27.05.2009,privind obiectivul MODERNIZAREA MATERNITATII BACAU.
Obiectivul este  prevazut a fi finantat prin Unitatea de Managemant a Proiectelor-Banca Mondiala din Ministerul Sanatii in cadrul Proiectului de reforma a sectorului sanitar faza a doua,finantari asigurate prin imprumuturile de la BEI si BIRD.Suma prevazuta in devizul general pentru UMP-BM fiind de 12 882,4 mii lei.
Consiliul Judetean Bacau ,prin Spitalul de Urgenta Bacau ,a finalizat lucrarile de achizitie publica a lucrarilor care se finanteaza de la administratia locala.Suma alocata pentru anul 2011 de catre CJ Bacau este de 13 746,6 mii lei.
La aceasta data inceperea lucrarilor de modernizare la maternitate,finantate de UMP-BM este tergiversata,prin amanarea fara motiv a  lansarii procedurii de achizitie publica a lucrarilor.
Acesta situatie compromite derularea optima a lucrarilor deja incepute,producand serioase probleme in asigurarea circuitelor sanitare,astfel incat actul medical sa se desfasoare fara risc.
Proiectul de modernizare a Maternitatii din cadrul Spitalului Judetean  de Urgenta Bacau este conceput unitar,astfel incat o decalare mare in timp a abordarii lucrarilor pe cele doua componente de finantare poate crea mari disfunctionalitati de functionare a sectiilor si compartmentelor din cadrul acestui pavilion.
Va asigur dle.ministru de faptul ca, Consiliul Judetean Bacau a avut si are o politica permanenta de implicare in  modernizarea si dotarea spitalelor aflate in proprietatea sa cat si pentru spitalele aflate in adminstrarea altor administratii locale din judetul Bacau care au solicitat asociere pentru cofinantarea investitiilor.
In ultimii cinci ani CJ Bacau a investit sau a atras fonduri pentru Spitalul Judetean de Urgenta Bacau in valoare de 8 milioane de euro,bugetul  pentru anul 2011(cca.4 milioane de euro) pentru Spitalul Judetean de Urgenta Bacau este de orietat spre modernizarea sectiilor medicale si cofinantari aparatura medicala,iar obiectivul principal este finalizarea proiectului de modernizare a MATERNITATII.
Considerand ca fiecare trebuie sa acordam atentia cuvenita sanatatii populatiei,va rog domnule ministru sa interveniti in sensul deblocarii imediate a procedurilor in cadrul Unitatea de Managemant a Proiectelor-Banca Mondiala din Ministerul Sanatii referitoare la contractarea lucrarilor de MODERNIZARE A MATERNIATATII BACAU conform protocolului amintit.

    Solicit raspun scris.

            Senator, Elena Mitrea -Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu