luni, 9 mai 2011

Raspunsul ministrului Traian Igas privind EXPLOZIA DE LA ZEMES BACAU


Pentru a nu stiu cata oara constat ca ministrii raspund parlamentarilor in virtutea obligatiei pe care o au. Raspunsul este de fapt o informare  si nu o rezolvare  sau o directionare catre Institutiile capabile sa rezolve o situatie sau sa amelioreze un conflict.

Iata raspunsul ministrului Traian Igas ,MAI privind situatia locuitorilor comunei Zemes din judetul Bacau in urma exploziei care a avut loc la inceputul lunii decembrie a anului trecut.

Domnia sa constata ca este imposibila ,,securizarea zonei prin eliminarea starilor de pericol,,. Pericolul ramane si dainuie,iar prezenta permanenta a unei autospeciale de interventie nu poate decat sa intre in actiune cand un nou dezastru s-ar produce aici.

Stramutarea familiilor,dezafectarea scolii,constituirea comisiilor de analiza a situatiei familiilor evacute sunt actiuni ca urmare a evenimentului petrecut aici si atat, deoarece ,,Guvernul nu are posibiliatea legala de a despagubi la nivelul  pagubelor produse,, Prefectul judetului a gasit solutia acordarii unui pachet de materiale de constructii pentru reconstructia caselor pe alte amplasamente,in limita a 60 de matri patrati,solutie refuzata in parte si in principal de cei care au avut locuinte in suprafata  si de 4 ori mai mare.

Familiile afectate considera ca vinovat de situatia de la Zemes este S.C.Petrom S.A. dorind ca aceaSta sa le cumpere locuinte echivalente cu cele afectate de explozie, pe amplasamente lipsite de pericol.Lucru care este normal daca am avea in vedere particularitatea situatiei fiecarei familii.Si aici aduc in atentie cazul unei familii care se afla pentru a doua oara in situatia de a-si parasi locuinta calamitata si a incepe o noua constructie din temelii.

,,Daca situatia nu va fi rezolvata pe cale amiabila cei evacuati isi rezerva dreptul de a actiona in instanta societatea amintita pentru despagubiri,,ma informeaza domnul ministru si asta tot ca o constatare nu ca o solutie din partea domniei sale.

Si atunci ma intreb si eu cum m-au intrebat si pagubitii -unde sa-ti mai cauti dreptatea?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu