joi, 15 iulie 2010

6 iulie. Mă întorc la Asău





Mă întorc la oamenii pe care i-am întâlnit sâmbătă aici. Mă întorc cu pâine, apă, suc, alimente, dulciuri pentru copii. Mă opresc la casa unei femei singure cu 10 copii. Erau singuri, mama era plecată cu treburi. Se bucură, mă bucur şi eu că nu am trecut pe lângă ei fără să-i cunosc. Sunt mulţi, dar sunt curaţi şi respectuoşi. Îmi mulţumesc şi dispar repede în casă să vadă ce au primit.
Ajung în zona cu case inundate. Oamenii se bucură şi sunt surprinşi că m-am întors atat de repede. Cel mai mult se bucură de apă ca peste fântânile lor raul a trecut deavalma. Doamna Petraru îmi spune cu deznădejde că nu au mai apărut cei de la asigurări. I-am contactat telefonic şi eu la rugamintea doamnei,speriata ca trecuse mai bine de o saptamana de la dezastru si nu venise nimeni pentru evaluare.Au promis că vin. Ce-i drept, după două zile m-a sunat doamna să-mi spuna că asiguratorii au venit. Am întrebat-o dacă evaluarea acopera paguba. Îmi spune ,,ce ştiu eu, nu îmi dau seama,,.







Mă abat pe la Straja să lăsăm şi aici pachete. Mulţumiţi de pâine şi de apă. Mă sperii ce lucruri minore îi mai bucură pe oameni.



Tot aici mă întâlnesc cu reprezentantul nostru din Agăş prin care trimit dulciuri pentru copii, apă, suc şi câteva pachete pentru un caz surprinzător: o femeie cu doi copii care a mai înfiat alti doi copii şi pe alţi doi i-a luat în plasament. Caz inedit de implicare şi luptă cu viaţa. Voi reveni la Agas in zilele urmatoare,pentru ca vreau sa o cunosc pe aceasta femeie,care ignora timpurile pe care le traim si nu se teme sa-i ajute si pe altii.Unora le este greu sa-si creasca proprii copii iar altii si mai grav ii abandoneaza.





Mă întorc cu echipa spre casa.Suntem obosiţi, dar plecam cu mulţumirea că am adus alinare câtorva suflete.
Deşi ziua este pe sfârşite, mă opresc la Solonţ unde primarul mă aşteaptă să-şi plângă nevoile. Şi aici sunt probleme. Drumuri, maluri rupte. Dezastre sunt peste tot şi sunt mai mari că sunt ale noastre. Am vizitat câteva obiective, probleme vechi nerezolvate, pe care le trec în agenda de lucru şi cu care voi pleca la început de sesiune.

3 comentarii:

  1. Buna ziua,

    Sunt mama unui copil cu autism si persedinta Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania filiala Iasi si as dori sa discutam referitor la Legea 151/2010. Noi cei din Iasi avem cateva propuneri foarte importante si pe care le consideram necesare avand in vedere experienta pe care o avem.
    Pentru a ne cunoaste mai bine va invit sa va uitati pe site-urile noastre
    www.ancaar-iasi.ro, http://carmengherca.blogspot.com si wwww.ancorasalvarii.ro

    Astept un mesaj de la dumneavoastra.
    Cu multumiri,
    Carmen Gherca

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua.

    Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului.Astazi am postat noi informatii privind subiectul in discutie.Va informez ca eu doar am promovat o solicitare a parintilor copiilor cu autism ,demers inceput prin campania derulata de Jurnalul National.Am colaborat cu ONG-uri si daca va amintiti si d-voastra mi-ati trimis amendamente care vor fi luate in discutie imediat ce va fi posibil.Dialogul deabia incepe si sper intr-o colaborare buna care sa aduca reusita si multumirea pe care o asteptati.

    Cu stima Elena Mitrea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    Stim foarte bine cum a inceput povestea cu legea. Si noi am participat la campania Jurnalului National si bineinteles ca imi amintesc ca v-am trimis amendamentele si am revenit cu mesajul meu fiindca am vazut ca legea a fost aprobata fara a se tien cont de informatiile pe care vi le-am trimis.
    Ideea este ca noi suntem deschisi sa colaboram si sa facem in asa fel incat aceasta lege sa se refere la toti copiii cu autism, indiferent de varsta de terapie (legea nu trebuie sa se concentreze doar pe ABA. Aceasta nu este o terapie general valabila) tinand cont ca acestia sunt atat de diferiti.
    Eu va trimit adresa mea de e-mail si va rog sa ne tineti la curent cu modalitatile in care putem discuta tocmai pentru ca legea sa fie ceea ce cu totii asteptam de atatia ani.

    Va multumesc pentru raspuns,
    Carmen Gherca
    carmen_gherca@yahoo.co.uk

    RăspundețiȘtergere