marți, 15 februarie 2011

Recunoasterea diplomelor de licenta a absolventilor Universitatii Spiru Haret

Senatorul Elena Mitrea solicita ministrul MECTS,d-lui Daniel Funeriu precizari despre recunoasterea diplomelor de licenta a studentilor absolventii ai Universitatii Spiru Haret ,sustinand ca necesara si urgenta deblocarea situatiei

,,Studentii care au fost inscrisi in anul I, in perioada 2005-2008, la programele ID si FR  ale Universitatii Spiru Haret, au obtinut o diploma cu care nu au ce face.
Cateva zeci de cazuri care au ridicat problema in cadrul cabinetului parlamentar din Bacau ,au urmat cursurile  Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii Spiru Haret , în perioada 2006-2009, susţinând şi promovând examenul de licenţă în sesiunea iulie 2009. Drept urmare universitatea le-a eliberat  adeverinta provizorie,  prin care le-a atestat titlul de licenţiat,care nu poate inlocui la nesfarsit Diploma de Licenta,intrucât adeverinţele menţionate au un termen de valabilitate de maxim 12 luni.
Din momentul înscrierii la facultate şi până la absolvirea acesteia, absolventii  şi-au îndeplinit toate obligaţiile care le-au revenit potrivit contractelor de studiu încheiat.Si-au plătit taxele de studii şi au susţinut şi promovat toate examenele, inclusiv examenul de licenţă.
Prin Ordonanta 10/2009 s-a creat posibilitatea continuarii studiilor la programele acreditate sau autorizate .Daca pentru cei licentiati deja, pentru studentii care au sustinut examanul de licenta in anul 2009 , considerati ca nu sunt suficiente reglementari care sa le puna in legalitate ,sau recunoastere examenul de diploma,va rog sa interveniti pentru a solutiona acest conflict institutional care mentine neclara situatia a mii de absolventi.
Prin acest demers doresc sa raspundeti absolventilor USP daca le sunt recunoscute studiile si examenul de licenta.Daca nu ,(ceea ce se intampla)ce demersuri veti face si cand veti dispune deblocarea situatiei ,privind eliberarea si recunoasterea diplomelor de licenta ,avand in vedere ca multi din cei incadrati nu pot face dovada studiilor care le-au permis ocuparea unor posturi conform specializarii.  ,,


Solicit raspuns scris .
Cu stima Senator PSD-Elena Mitrea-Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu