duminică, 7 august 2011

COMANESTI




Orasul Comăneşti este amplasat de o parte si de alta a râului Trotuş, situat la  42 km deGhimeş, capatul colegiului meu pe partea   de Nord a judetului şi la 58 km de Bacău.
Comanestiul a fost adoptat  colegiului pe care il reprezint  si adaugat celor  47 de comunitati care il compun.

Începând cu sfârşitul secolului XVIII, oraşul a fost domeniul familiei de boieri Ghica, care şi-au menţinut prezenţa în zonă până la jumătatea secolului XX. 
Palatul Ghica, parcul din faţa muzeului şi gara(construită în 1890),  sunt câteva din mărturiile lăsate în urmă de familia Ghica.
Printre personalitatile orasului se afla...SURPRIZA: Sebastian-Laurentiu Lazaroiu ,actualul ministru al muncii,nacut in 1970,in orasulComanesti,jud.Bacau.
Revenind,aici exista un biroul parlamentar unde in  a treia sambata din fiecare luna ma intalnesc cu membrii comunitatii.In saptamana   din luna iunie(18)in timpul programului de audiente am primit  solicitarea de organizare a unei dezbateri ,determinata de nemultumirile formatorilor auto.Solicitarea a fost facuta de catre reprezentantul Sindicatului instructorilor auto Bacau,afiliat la Cartel Alfa si a fost programata pentru 23.07.2011,cu participarea ARR,Inspectie examinari,Federaria Nationala  a Formatorilor Auto din Romania-Filiala Bacau.Discutii pe aceasta tema au mai avut loc la Bacau dar si la Bucuresti,la Parlament,in luna mai ,la care au participat cca.30 de persoane reprezentanti din majoritatea judetelor.In cadrul discutiilor de la Bucuresti am preluat propunerea de proiect de lege care prevede modificari legate de nemultumirile exprimate de FNFAR.Asupra acestui subiect voi reveni cu detalii ulterior.Alte cateva  problemele ridicate in cadrul programului de audiente,vor constitui subiect de interpelari adresate institutiilor responsabile(ANPR,SC.Electrica). .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu