duminică, 24 octombrie 2010

25 octombrie -ziua Armatei Romane

Armata română a reprezentat şi reprezintă în conştiinţa românilor o forţă capabilă să menţină pacea, unitatea şi stabilitatea în ţară.Pentru aceasta poporul şi-a păstrat şi îşi păstrează - constant - încrederea,iar astazi aceasta  trebuie sa primeasca omagiile noastre,ale tuturor.


                         

                 ONOARE SI RESPECT MILITARILOR ROMANI


       

         Sărbătorirea Zilei Armatei României, la 25 Octombrie, îmi oferă plăcuta ocazie de a mă adresa dumneavoastră, ca apărători şi slujitori ai ţării, cu un mesaj de pretuire, de cinstire şi de rememorare a faptelor celor care, de–a lungul istoriei, au luptat pentru apărarea naţiunii şi statului român.

       Tin să vă felicit pentru stăruinţa, abnegaţia şi modul bărbătesc în care vă îndepliniţi misiunile constituţionale, atât în ţară cât şi in teatrele de operaţii din mediul internaţional.

       Ne înclinăm cu recunoştinţă în faţa memoriei celor care s-au jertfit pentru eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupaţie străină şi aducem un sincer omagiu tuturor veteranilor de război pentru care credinţa, responsabilitatea şi onoarea în slujirea idealurilor nobile de libertate şi independenţă au reprezentat crezul suprem.

        Folosesc acest prilej pentru a face un apel actualei guvernari de a acorda respectul cuvenit cadrelor militare care s-au jertfit pentru pământul şi neamul românesc, aparand si respectand drepturile cuvenite militarilor .

      Societatea noastră trebuie să înveţe să omagieze Armata Română şi pe
eroii neamului într-o manieră a sinceritatii, respectului ,recompensei şi
recunoaşterii drepturilor pe deplin meritate.

      Cu respectul cuvenit vă aduc omagiile mele, în această zi solemnă .

Fie ca Dumnezeu să va ocroteasca pe dumneavoastra care v-ati indeplinit datoria fata de tara, pe tinerii noştri dintre care, astazi, unii  luptă în alte tari din lume reprezentand cu cinste Romania , iar pe cei   care s-au jertfit pentru tara - Dumnezeu să-i odihnească în pace !

                  

                 Cu deosebita consideratie,
                         
                                      Elena Mitrea-Senator de Bacau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu