joi, 24 noiembrie 2011

Raspunsul FRDS privind finantarea proiectului“Imbunatatirea conditiilor de viata pentru comunitatea de romi Colonia Bistritei- Buhusi”

Rapunsul Fondului Roman de Dezvoltare Sociala la intrebarea privind finantarea proiectului “Imbunatatirea conditiilor de viata pentru comunitatea de romi Colonia Bistritei- Buhusi”(PC0091), finantat in cadrul Programului de Interventii Prioritare, parte a Proiectului de Incluziune Sociala.


Stimata doamna Senator, stimate domnule Ministru, stimate domnule Secretar general,

Raspundem adresei Secretarului general al Senatului, nr. 1821/25.05.2011, inregistrata la FRDS cu nr 218/30.05.2011, prin care ne-a fost adusa la cunostinta interpelarea doamnei Senator Elena Mitrea avand ca obiect finantarea intarziata a proiectului “ Imbunatatirea conditiilor de viata pentru comnunitatea de romi Colonia Bistritei- Buhusi” (PC0091), finantat in cadrul Programului de Interventii Prioritare (PIP) , parte a Proiectului de Incluzie Sociala, comunicandu-va ca finantarea proectelor PIP este asigurata dintr-un imprumut al Guvernului Romaniei de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Plata transelor pentru proiectele PIP se poate face doar in limita sumelor de bani pe care Ministerul Finantelor Publice le aloca FRDS prin Legea bugetului de stat, sumele fiind efectiv primite de FRDS, in limita impartirii acestora pe trimestre. In acest context, toate demersurile necesare si organizatia noastra (63% din bugetul pe anul 2011 a fost utilizat pana la sfarsitul lunii mai). In plus, uin data de 11.03.2011, FRDS a transmis Ministerului Finantelor Publice o scrisoare prin care informa ca nivelul de alocare al fondurilor este insuficient, respectiv aproximativ 40% din necesar, si solicita majorarea alocatiei bugetare pentr anul 2011 cu suma de 6.300.000 lei. Aceasta solicitare speram sa fie luata in calcul la prima rectificare de buget pe anul in curs.

FRDS este constient de situatia proiectului la care doamna Senator face referire, proiect care asteapta transferul de fonduri necesare onorarii unor obligatii de plata catre furnizori/executanti de lucrari.
Din pacate, aceasta situatie este impartasita si de alte proiecte din alte comunitati de romi.
Astfel, din fondurile primite de la Ministerul Finantelor Publice, FRDS plateste transele catre beneficiari in ordinea cronologica a indeplinirii conditiilor procedurale aplicabile dosarelor de solicitare de transa depuse/transmise de catre beneficiari, in acest sens, va informam ca exista in asteptare solicitari de finantare ale beneficiarilor de proiecte in cadrul PIP, anterioare celei la care faceti referire ( in valoare totala de 133.744 euro) , ca si solicitari ulterioare.

Facand apel la intelegere din partea dumneavoastra si a beneficiarilor proiectului, va asiguram ca FRDS a intreprins si va continua sa intreprinda demersuri pe langa Ministerul Finantelor Publice pentru obtinerea fondurilor necesare finantarii proiectelor si va incredintam ca organizatia noastra, imediat ce va primi restul de fonduri pentru trimestrul al II-lea, va onora o parte dintre solicitarile existente, inclusiv pe cea de la Buhusi, ceea ce va conduce la rezolvarea (pentru transa in curs) a problemei de finantare.

Cu deosebita consideratie,
Liliana Vasilescu
Director executiv

In urma acestui demers autoritatea locala a primit parte din finantarea necesara continuarii lucrarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu