duminică, 10 octombrie 2010

Romania incotro ?...

 Clubul de la Bucuresti

Marti, 05.10.2010, la invitatia domnul presedinte Ion Iliescu, am participat la cea de-a VI-a reuniune  a Clubului de la Bucuresti. Invitatia a fost lansata intreg grupului parlamentar de la Senat si sigur si celui de la Camera Deputatilor.
Am raspuns cu onoare si interes evenimentului care s-a desfasurat in amfiteatru Universităţii Româno–Americane. La eveniment a fost prezent si dl.presedinte Victor Ponta. Printre participanti s-au aflat personalitati din mediul academic si universitar,personalitati politice,valori ale social democratiei,mai mult sau mai putin prezente astazi in viata politica  din prima linie.

Tema reuniunii a fost “România încotro?”si recunosc ca a fost motivul pentru care am amanat alte activitati,pentru ca tot mai mult ,tot mai des si tot mai multi ne punem acesta intrebare-INCOTRO NE INDREPTAM  ?
Conferinta a fost prezitata de dl. Presedinte Ion Iliescu si a avut trei tematici interesante,sustinute de dl.Vladimir Pasti sociolog si politolog , specializat în studierea evoluțiilor politice si sociale ale tranziției românesti,dl. Alexandru Athanasiu si dl. Octavian Ştireanu..


In expunerea sa dl.Iliescu a facut referire la perioada de tranzitie,insemnele revolutiei declansata la noi de explozia sociala,alternanta la putere,rezultatul  politicilor aplicate in Romania. A facut referire la  două domenii – restituirea proprietăţilor şi destrămarea cooperativelor agricole de producţie.Domnia sa incheie intr-o nota trista spunand ca ,, principalii perdanţi ai tranziţiei sunt – muncitorii industriali  , care şi-au pierdut locurile de muncă, ţăranii, salariaţii în general şi pensionarii. Profitori – o minoritate de îmbogăţiţi. Acesta este marele paradox al revoluţiei şi tranziţiei româneşti ,,
Voi
reveni cu detalii pentu fiecare dintre cele patru prezentari:
Ce ne asteapta in 2011;
Tabloul saraciei;
Solutii fara bani;
Cota unuca/cota de impozitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu