sâmbătă, 9 octombrie 2010

Replica intarziata

,,Moldova e săracă şi e foarte uşor de cumpărat electoratul,,

Duminică, la Suceava, i s-a cerut premierului Emil Boc să sprijine Moldova dacă vrea să aibă rezultate bune la alegerile viitoare.M-as fi bucurat ca motivatia pentru sprijin ,sa fie nevoia reala si dorinta de a scoate din saracie pe cei care si-i amintesc doar in preajma campaniilor electorale. Iata despre ce vorbim.

'' Moldova e foarte săracă, o zonă în care e foarte uşor de cumpărat electoratul. Fără investiţii, fără o modalitate de sprijin direct a acestor judeţe este greu să învingem sărăcia şi modul de comportare al PSD-ului''. Ma bucur ca doar asa si-au amintit ca Moldova este zona cea mai  saraca a Romaniei si chiar a Europei .Ar fi fost de apreciat si mai putin jignitor sa constate nevoia de investitii si atat.

Sintetizand –PDL doreste să creeze 'un mare fluviu portocaliu' care să plece de la Suceava si cu un afluent puternic de la Neamţ să mature toata Moldova pana la varsarea in Dunare, pentru a da la o parte roşul opoziţiei.
''M-aş bucura să se numească viitură, care pleacă de la Suceava, că aţi avut multe viituri în această zonă. Să facem o viitură portocalie''.
Da,cred ca ,, fluviul portocaliu,,poate fi comparat cu furia din aceasta vara a Siretului si afluientilor lui ,,neregularizati,,tot din neglijenta si nepasarea celor care parca au asteptat viitura portocalie.Siretul nu are nici o vina si din pacate viiturile au fost reale aici si cu efecte dramatice pentru multe familii si comunitati.

Critic aceste comparatii nepotrivite si jignitoare la adresa moldovenilor si celor care au suferit pagube reale.Si iata grija portocalie pentru saracii Moldovei-daca primarul este din opozitia rosie si sprijinul financiar este zero.Prigoana portocalie a inceput,dar va atrag atentia ca experienta trista din aceasta vara i-a invatat pe oameni sa se apere singuri si cred ca vor avea intelepciunea si puterea sa construiasca un dig trainic pentru fluviul portocaliu. Oamenii sunt saraci in Moldova dar sunt demni si cred ca au inteles ca in lupta pentru putere au ramas totdeauna sa lupte singuri cu saracia lor.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu