marți, 1 noiembrie 2011

Rezolutia dezbaterii ,,AUTISMUL EXISTA,,


Dezbaterea organizata in ziua de 1 noiembrie a.c. la Senat  s-a dovedit un succes si s-a finalizat cu propunerea de continuare a demersurilor de sustinere a respectarii drepturilor persoanelor cu autism si adoptarea unei rezolutii in 5 puncte.

Participantii la dezbaterea AUTISMUL EXISTA si-au asumat textul rezolutiei si garanteaza implicarea in adoptarea celor cinci propuneri:
1.Sustin elaborarea Strategiei Nationale pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu TSA si isi exprima sustinerea in adoptarea si implementarea acesteia. ei.
2.Se angajeaza in continuarea demersurilor necesare pentru adoptarea normelor metodologice de aplicare a legii  151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate,educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari  din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate si implicit in aplicarea legii 151/2010.
3.Sustin modificarilor aduse:
-legii 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sanatate,educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburari  din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate.
-legii educatiei nationale nr.1/2011,invatamant special.
-Ord.762/1992/2007 privind incadrarea in grad de handicap a persoanelor cu autism.
-legii 448/2006 care a fost modificata prin OG 84/2010 in privinta disponibilizarii asistentilor personali ai persoanelor cu autism si persoanelor cu handicap grav.
4.Demareaza demersuri necesare pentru aprobarea includerii Centrului Pilot pentru Copii cu Autism in Spitalului de Psihiatrie Titan. Centrul este dotat cu aparatura pentru explorari functionale in valoare de 100-150 mii de euro.
5.Sustin si promoveaza initiative de reinfiintare a Agentiilor Nationale pentru Copii si Persoane cu Handicap.

         -Senator Elena Mitrea in numele sustinatorilor partcipanti

2 comentarii: