joi, 2 februarie 2012

Apel la umanitate

Scrisoare deschisa adresata dnei Sulfina Barbu ,in sustinerea celor cca.77 de mii de persoane afectate de hotararea prin care sunt lipsite de dreptul la asistenta sociala pentru ca nu si-au platit impozitele si taxele locale.


Doamnei Sulfina Barbu

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Doamna ministru va supun atentiei spre analiza si grabnica solutionare prezentul Apel la umanitate :

In numele cetatenilor din Colegiul moldovean al Bacaului, zona invecinata cu cea a obarsiei dumneavoastra, va cer sa reveniti asupra actelor normative conform carora   11, 65% dintre cei 347.469 beneficiari ai alocaţiei – ATENTIE !!!, de susţinere a familiei, 6,71% dintre cele 177.577 de mamici beneficiare a indemnizaţiei de creştere a copilului si 10,84% dintre cei 190.490 de beneficiari ai venitului minim garantat sunt condamnati la si mai multa suferinta. Este consecinta dura a faptului ca dumneavoastra, ca parte a guvernului Boc, ati hotarat sa-i « executati » in plina iarna  pentru ca nu si-au plătit impozitele sau taxele locale.

Doamna ministru exista datorii de stat si datorii guvernamentale uriase.
Ce masuri a luat statul impotriva marilor datornici care sunt companiile de stat ?
Cine si ce masuri se impun Guvernului, care are datorii uriase catre cetatenii romani ce si-au castigat drepturile in instanta ?

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, la sfarsitul anului, actele normative prin care a fost eşalonată până în 2016 plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă si vorbim de sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar.
 Mai mult decat atat, Curtea Constituţională s-a raliat demersului si a respins  contestaţia depusă de PSD privind legea prin care Guvernul amână până în 2016, plata drepturilor salariale câştigate de bugetari în instanţă.

In cazul altor datorii statul, Cec Bank de exemplu, a lansat creditul pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat, destinat persoanelor juridice, care sa isi poata finanta datoriile la bugetul consolidat, plata obligatiilor bugetare restante.

            Ce se intampla cu companiile de stat care nu-si platesc ,de exemplu   datoriile la CAS, si care intra in deficitul bugetar ?

Romania se numara printre tarile cu risc crescut de saracie, conform  unui studiu realizat de Uniunea Europeana  (cu date inca din anul 2008). Anii care au urmat nu au insemnat decat privatiuni, reduceri si austeritate pentru cele mai vulnerabile categorii.
         
 Inainte sa se fi facut simtite efectele crizei economice, unu din trei romani era deja afectat de saracie severa, aceasta pondere fiind de patru ori mai mare decat media europeana.

Din pacate, Romania, in timpul guvernarii PDL, nu a efectuat cheltuieli pentru programe care sa tinteasca reducerea saraciei.

Toata aceasta argumentatie insotita de un dram de bunavointa va pot fi utile ca prin forta demnitatii functiei pe care o ocupati alaturi de cea a calitatii de mama si fiica, sa solicitati guvernului sustinere in renuntarea la decizia injusta de a distruge in miez de iarna apriga, mai mult de 77 mii de suflete.

Compensarea se poate realiza usor prin aplicarea de sanctiuni drastice « asistatilor cu blanuri si bijuterii !!! » si « orbilor care conduc masini luxoase !!!« , dar nu duceti la disperare oameni fata de care trebuie sa avem sentimente mai nobile.

            In speranta unui raspuns favorabil,

Senator PSD,Elena Mitrea -Bacau
Membra a Comisiei Munca,Familie si Protectie Sociala
Vicepresedinta Comisiei pentru Romanii de pretutindeni


2 februarie 2012





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu