miercuri, 22 februarie 2012

DE MARTISOR pentru mamici !...

Ce face mama cand tatal sta acasa?

In perioada de o luna cat tatal sta acasa, mama va merge la serviciu si nu va primi indemnizatia de crestere a copilului. Daca tatal nu isi ia concediu de crestere a copilului, mama se va intoarce mai devreme cu o luna la serviciu. Sau mama nu va mai primi indemnizatia timp de o luna.

Guvernul a decis modificarea prevederilor legate de concediul pentru cresterea copilului,prin OUG 124/2011(a 3-a zi de Craciun), publicata in Monitorul Oficial din 30 decembrie 2011 care prevede ca o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului sa fie alocata celuilalt parinte. In caz contrar dreptul de a beneficia de respectiva luna de concediu se pierde. Acesta prevedere se aplica tuturor celor care devin parinti dupa data de 1 Martie 2012 si nu se aplica retroactiv.

Aceasta obligatie provine dintr-o directiva europeana care prevede ca tatal sa stea mai mult timp alaturi de nou-nascut si sa se implice in cresterea si educarea lui.

Astfel, daca mama copilului opteaza pentru un concediu de 2 ani, in realitate va sta acasa 1 an si 11 luni, iar o luna din concediul de crestere a copilului va fi luata de tatal copilului sau se va pierde. Cuantumul indemnizatiei in respectiva luna de concediu se va calcula in functie de venitul tatalui, fiind in valoare de 75% din media veniturilor realizate de tata in ultimele 12 luni. Indemnizatia de crestere a copilului nu poate depasi 3.400 de lei.Respectiva luna de concediu poate fi luata in orice moment in perioada de 2 ani, respectiv de 1 an a concediului. DAR?????????.......Ce face mama cand tatal sta acasa?

In perioada de o luna cat tatal sta acasa, mama va merge la serviciu si nu va primi indemnizatia de crestere a copilului. Daca tatal nu isi ia concediu de crestere a copilului, mama se va intoarce mai devreme cu o luna la serviciu. Sau mama nu va mai primi indemnizatia timp de o luna.AICI ERA SURPRIZA-SA MAI IA O LUNA MACAR ,CA NU DE ALTA DAR ...In plus vorbim de aceeasi ordonanta ,cea care a impus sistarea ajutoarlor sociale pentru cei 73 000 de romani care nu si-au achitat taxele locale.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu