vineri, 24 februarie 2012

Startul caravanei -Cu echipa mobila in teritoriu/Responsabilitatea asistentului social in comunitate

Astazi impreuna cu Departamentul Politici sociale si Ocuparea Fortei de Munca Bacau,am organizat doua dezbateri in colegiul meu,la Colonesti si la Secuieni ,cu tema ‘Importanta Serviciului Public Local de Asistenta Sociala. Responsabilitatea asistentului social in comunitate. Relatia cu autoritatile publice locale si importanta serviciilor sociale primare’. 
Reusesc serviciile sociale dezvoltate la nivelului judetului sa rezolve problemele sociale ale locuitorilor judetului Bacau ?,,

Am aflat lucruri foarte importante si cred ca ar trebui sa participe mai multi dintre cei care cred ca a vorbi despre asistenta sociala inseamna sa faci campanie electorala.Poate din birouri asa se vede,pacat pebtru asa interpretare,realitatea este pe teren.
Pebtru a va introducere in tema atasez comunicatul.Voi reveni cu detalii.

COMUNICAT DE PRESA

Departamentul Judetean pentru Politici Sociale si Ocuparea Fortei de Munca din cadrul PSD Bacau organizeaza vineri, 24.02.2012, intalnirea de lucru cu tema :
‘Importanta Serviciului Public Local de Asistenta Sociala. Responsabilitatea asistentului social in comunitate. Relatia cu autoritatile publice locale si importanta serviciilor sociale primare’.
Reusesc serviciile sociale dezvoltate la nivelului judetului sa rezolve problemele sociale ale locuitorilor judetului Bacau ?
Este importanta implicarea societatii civile, dar si suficienta ?
Sunt intrebari care ne preocupa si la care incercam sa gasim raspunsuri in cadrul dezbaterilor pe care le organizamin ziua de 24 februarie a.c..in comuna Colonesti ,la ora 10.00 si in comuna Secuieni la ora.14.00.
Cele doua locatii vor gazdui invitati din treisprezece comune bacauane : Secuieni, Lipova, Rosiori, Plopana, Negri, Traian, Filipeni, Colonesti, Motoseni, Izvoru Berheciului, Rachitoasa, Oncesti si Glavanesti si reprezentanti de la Fundatia de Sprijin Comunitar si Crucea Rosie.
Ca principale teme de discutie vor fi abordate noile prevederi legislative privind rolul autoritatilor publice locale si al asistentului social in cadrul acestora, factorii care impiedica dezvoltarea serviciilor sociale primare la nivel comunitar, diferenta dintre servicii sociale si beneficii sociale, contextul local existent si necesar pentru desfasurarea activitatii de asistenta sociala, precum si specificul activitatilor desfasurate in cadrul serviciilor sau compartimentelor de asistenta sociala. Despre importanta acreditarii serviciilor sociale primare, incluziunea socială a copiilor şi persoanelor vârstnice prin intermediul serviciilor sociale publice
Cadrul dezbaterilor da -Startul intalnirilor zonale-Cu echipa mobile in teritoriu.
Presedinte Departament Politici Sociale Bacau
Senator, Elena Mitrea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu