duminică, 12 februarie 2012

Cotele gratuite de energie electrica


Precizari privind respectarea HG.1041/2003 si HG.1461/2003 care reglementeaza facilitatile acordate pensionarilor din sectorul energiei electrice.
Intrebare adresata ministrului Lucian Nicolaie Bode -Ministerul Economiei ,Comertului si Mediului de Afaceri  .    

Domnule ministru ,

Avand in vedere ca E-ON Romania S.A. se afla sub autoritatea MECMA va solicit cateva precizari privind respectarea prevederilor HG.1041/2003 si HG.1461/2003 .
Conform acestor hotarari persoanele pensionate dupa data de 30 septembrie 2000 din societatile care au apartinut fostului Minister al Energiei Electrice,fostei Agentii Autonomede Electricitate,Companiei Nationale de Electricitate S.A. si ulterior acestora prin programe de restructurare,reorganizare sau privatizare vor putea beneficia de cote gratuite de energie electrica  daca societatile respective aveau prevazute pentru angajatii lor astfel de facilitati in contractele colective de munca. Mai multi pensionari din Comanesti,judetul Bacau au reclamat ca nu le este recunoscut acest drept.In sustinere va prezint doua cazuri :
Z.C. pensionat in 1999,a indeplinit conditiile prevazute si a beneficiat de gratuitate de la pensionare pana la 1.01.2012.In noiembrie 2011 E-ON Moldova-Iasi a cerut ,,reinnoirea dosarului,,iar in 14.12.2011 i s-a adus la cunostinta printr-un salariat  de la Centrul de Retele Comanesti ca nu mai beneficieza  de cota gratuita,lucru care s-a si intamplat si nu este un caz singular .
 C.V pensionar din 2010 sesizeaza ca,fara nici o explicatie nu i se primeste dosarul prin care demonstreaza incadrarea in prevederile legii privind acordarea dreptului privind gratuitatea pentru cota de energie electica.
 Precizez ca sesizarile adresate anul trecut catre E-ON Energie Romania S,A.-CRC Onesti-prin punctul de lucru  Comanesti,au fost  solutiuonate favorabil  .
In acest context ,va rog domnule ministru sa instiintati opinia publica daca sunt noi reglementari care anuleaza drepturile acordate prin cele doua hotarari de Guvern,daca Guvernul din care faceti parte a suspendat un drept castigat conform legii.
Cum  explicati neacordarea sau sistarea dreptului la care fac referire cele doua cazuri prezentate.

Solicit raspun scris si verbal.


  Senator
ElenaMitrea-Bacau                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu