marți, 14 februarie 2012

Romania rurala,Romania reala…


                                        Declaratie politica


Nu a trecut inca  ingrijorarea celor 73  de mii de oameni care au  stat zile in sir , cu sufletul la gura, sa vada daca mai au sau nu acel ajutor ,fie ca se numeste chiar si alocatia pentru copil . S-au tras semnale de alarma ca exista cadru legal care permite penalizarea si reesalonarea inainte de sistare.Deci puteau fi  atentionati din timp si mai bland.
Astazi alte zeci de mii de romani sunt  ingropati in propriile case ,de austeritatea ,fara precent ,a iernii si de nepasare sau amanarea unor actiuni firesti in atare situatii .

Am auzit  apelul unui parlamentar al puterii incurajand la sprijin acordat persoanelor afectate de zapezile abundente Poate ar fi mai decent ca fiecare sa sprijine in calitate de cetatean miscat sincer de nenorocirea pe care o traiesc acesti oameni si atat.
 Indemn la implicare si cred ca cel mai important este ca institutiile statului sa-si faca datoria nepartinitor ,cu atat mai mult ,cu cat  nimeni nu stie ce se afla in fiecare casa si ce surprize va aduce incalzirea temperaturilor:cati morti se vor gasi in propriile case ,cate case prabusite sau avariate vor fi.

Romania tara tuturor nenorocirilor?-o intamplare,un cosmar din care doar cei mai napustuiti devin mai napastuiti ?...

Ce se intampla astazi in tara ne cheama la constientizare.
Aceasta este Romania rurala,Romania reala,Romania vazuta de pe ulita satului ,dar la inaltimea caselor ,anume parca .
Cred ca foarte important este ce se va face pentru aceasta Romanie si pentru romanii care vor face fata acestui dezastru,dupa ce vom reveni la normalitate si pana atunci.Ma refer la normalitate  nu doar din punct de vedere meteorologic .




Senator PSD,Elena Mitrea -Bacau
                                                                            13.02.2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu