duminică, 12 februarie 2012

Cadrul legislativ pentru nesuspendarea ajutoarelor sociale

Astfel va supun atentiei existenta unor  prevederi legale conform carora ,,consiliile locale  ale comunelor , oraselor , municipiilor si sectoarelor  Municipiului Bucuresti ,pot acorda pentru obligatiile fiscale restante inlesniri la plata,in conformitate cu art.125 din OG nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala,aprobata cu modificari si completari prin legea 174/2004, de la caz la caz, pentru motive temeinic justificate , esalonari de plata pana la cel mult 12 rate lunare , precum si reduceri sau scutiri de majorari de întârziere .
 Neplata la timp a impozitului se sanctioneaza cu  o majorare de 0.25% pentru fiecare zi întârziere , aplicate asupra sumei întârziate de plata.In afara de majorari se aplica si amenzi contraventionale .
Suspendarea ajtoarelor sociale peste aceste sanctiuni este nedreapta si ilegala pentru ca vorbim de dubla impozitare,aplicata cui,unor oameni care in loc de o mana intinsa primesc un sut in fund.
Apreciez ca sunt recunoscute prevederile legale care vin in sprijinul oamenilor,cei drept adoptate pe vremea altor Guverne,dar cu toate acestea ministerul atentioneaza ca verifica inclusiv modul în care acordă primăriile reeşalonările către beneficiarii de ajutoare sociale. ,,Cine încalcă legea, plăteşte amenzi de până la 5.000 de lei,,cu trimiteri la primari care se vor pricopsi cu alte controale .
       Va rog stimati colegi,doamna ministru,domnule prim ministru lasati primarii impreuna cu consiliile locale sa analizeze fiecare caz si sa hotarari in consecinta

Toata aceasta argumentatie insotita de un dram de bunavointa va pot fi utile ca prin forta demnitatii functiei pe care o ocupati, sa solicitati guvernului sustinere in renuntarea la decizia injusta de a distruge in miez de iarna apriga, mai mult de 73 mii de suflete.(declaratie politica,,Apel la umanitate!...)

Senator PSD,Elena Mitrea -Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu