luni, 19 decembrie 2011

INTREBARI PENTRU ROMANII DIN DIASPORA

Intrebare adresata domnului Secretar de stat,Eugen Tomac-Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni in plenul Senatului de azi,prin care solicit precizari asupra catorva probleme ridicate de romanii din afara granitelor tarii.

1.Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunţat de curand lansarea sesiunii de finanţare a proiectelor pentru anul 2012. Solicitanţii (asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile, instituţiile sau persoanele fizice şi juridice reprezentative aparţinând comunităţilor româneşti de pretutindeni din afara graniţelor) vor trimite cererile de finantare , în perioada 15 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012.
Pentru o mai buna transparenta va solicit sa faceti publica situatia proiectelor derulate in acest an pentru diaspora,mai concret solicit,mai concret: lista solicitantilor,lista proiectelor depuse si lista proiectelor finantate ,cu valoarea de finantare pe solicitant,avand in vedere ca un solicitant poate depune maxim patru proiecte pe an, cate unul pentru: Cultură – „Constantin Brâncuşi”, Educaţie – „Nicolae Iorga”, Mass-media – „Mihai Eminescu”, Spiritualitate şi tradiţie – „Andrei Şaguna” .

2.A fost lansata in dezbatere Strategia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni.
Va rog sa precizati daca ati primit propuneri din partea romanilor din diaspora,care sunt  si daca acestea vor completa sau modica forma prezenta a Strategiei ?
3.Parte a romanilor din Diaspora au facut o propunere de modificare a Legii electorale,devenita ,,Petitia societatii civile de modificare a legii electorale,,.
Care este sustinerea pe care o acordati acestor modificari ?

Solicit raspuns scris si verbal

Senator Elena Mitrea –PSD Bacau
Vicepresedinta a Comisiei Romanilor de Pretutindeni






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu