marți, 10 aprilie 2012

Recunoasterea diplomelor USH doar in instanta?

INTREBARE


Adresata:         D-lui min. Catalin Baba-Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului
                    D-lui rector Aurelian Bondrea-Universitatea Spiru Haret


Doamnule ministru,
Domnule rector,

La solicitarea absolventilor Universitatii Spiru Haret,promotiile 2008 si 2009,care se adreseaza birourilor parlamentare pe care le reprezentam in teritoriu si nu numai,revin cu o intrebare care sa aduca lamuriri in ceea ce priveste recunoasterea,respectiv eliberarea diplomelor de licenta.
Dl.Daniel Funeriu,fostul ministru al MECTS a promis ca pana la 1 septembrie 2011 va elaborarea un Ordin care sa rezove situatia absolventilor USH care au diplome sau adeverinte de licenta nerecunoscute de catre MECTS,dar din pacate acest lucru nu s-a intamplat nici pana astazi.
Fara a face alte referinte la persoane sau institutii,prezint situatia care mi-a fost adusa la cunostinta de catre absolventii generatiilor amintite in sustinerea cauzei lor si va rog sa emiteti un raspuns in acest sens.
Conform datelor prezentate in intervalul 15.11.2011-24.02.2012, ICCJ a pronuntat un numar de 9 Decizii irevocabile in favoarea unui numar de 152 de absolventi ai USH. Acestora le-au fost recunoscute studiile universitare,iar,,institutiile parate,,USH si MECTS,au fost obligate,la eliberarea diplomelor de licenta.
Incurajati de acest succes ,mii de absolventi/licentiati ai USH,fie ca au pierdut sau castigat pe fond la Curtile de Apel teritoriale,se vor adresa cu recurs la ICCJ pentru a reclama si cere recunoasterea drepturilor. Faptul ca instanta continua sa dea decizii favorabile,va obliga la efectuarea unei analize a situatiei prezente si emiterea unei hotarari care sa puna capat acestui conflict institutional.
Va rog sa ne comunicati ce propunere aveti in  privinta recunoasterii,respectiv eliberarii diplomelor de licenta a absolventilor din promotiile 2008-2009 ai USH.Daca exista o cale de deblocare a situatiei si care este aceea sau recomandati pe mai departe instanta de judecata?...

Solicit raspuns scris.

Cu multumiri senator Elena Mitrea-Bacau                     10.04.2012                                  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu