luni, 7 martie 2011

Ziua cadourilor otravite

Declaratie politica        

      Observând cum sunt sărbatorite zilele importante şi chiar ziua naţionala a României, în ultimii doi-trei ani, am ajuns la ideea ca ar trebui să nu ne mai bucurăm, să le sărim din calendar, aşa cum fac americanii la apartamentele care ar urma să aibă numărul 13.
Puterea actuală alege zilele cele mai importante din viaţa şi istoria românilor pentru a le face cadouri otrăvite.
De ziua naţionala a României, când armata a fost pusă să-şi dea onorul sieşi ,iar nu reprezentanţilor aleşi ai ţării, militarilor rezervişti şi în retragere li s-a anihilat statutul militar, li s-au luat gradele şi pensiile militare.
De 24 Ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române militarii au fost aduşi în situaţia  de a protesta vehement când se cânta Imnul de Stat şi când Preşedintele Băsescu îşi rostea discursul omagial tot pentru nedreptăţile care li se făceau printr-o aberantă lege a pensiilor, trecută prin fraudă la Camera Deputaţilor.
Anul trecut de Ziua Copilului Guvernul Boc a început o îndârjită luptă împotriva indemnizaţiilor şi a mamelor care decid să-şi crească  şi educe copilul până la doi ani.
Aşa cum de ziua învăţătorului, Guvernul a anunţat restrângeri de activitate, desfiinţare de şcoli şi tăierea salariilor cu 25%.
Acum, de 8 Martie, Ziua Femeii, în locul cuvintelor frumoase adresate fetelor şi femeilor din ţara noastră, Guvernul le dă o nouă veste prostă, angajarea răspunderii pe nişte modificări aberante la Codul Muncii.
Ce le aşteaptă pe femei în urma adoptării acestor modificări:
        -munca cu Ziua şi cu noaptea;
        -munca temporară;
          -contracte pe periadă determinată;
          -munca de probă.
Femeile vor fi ţinute în probe, nu 90 sau 120 de zile, ci până când va găsi eventual un patron care o va trece din probe la munca cu ziua, cu noaptea, la munca temporară sau pe o periaodă determinată.
În economiile dezvoltate sunt mai multe contracte pe perioadă determinată şi cu muncă temporară pentru a face faţă femeilor şi barbaţilor din ţări străine care migrează pentru un loc de muncă. Guvernul Boc, prin modificările aduse Codului Muncii transformă femeile românce ocupate în muncitoare străine.
Dar aceasta nu este singura veste proastă. Acest nou Cod al Muncii crează cadrul legal pentru ca femeile să fie ţinute la muncă nu 8 ore pe zi sau 40-48 de ore pe săptămână, ci atât cât vrea angajatorul. Prin aceasta abuzul sau voinţa arbitrară in relaţiile de muncă devin literă de lege.
Dacă bărbaţii din Guvern, cei din partidele de guvernământ asta vor să dăruiască femeilor de ziua lor, mă întreb de ce femeile din structurile puterii se multumesc să aprobe astfel de măsuri, cu efecte dezumanizante şi reprobabile. Mă gândesc, de ce domnul Preşedinte, domnul Prim Ministru, domnii minişti şi parlamentari nu-şi întreabă soţiile, fetele, prietenele dacă ceea ce le pregătesc prin Codul Muncii este ceea ce le doresc cu adevărat. Sau, poate, domnii se gândesc la faptul că măsurile de afectare a demnităţii femeilor care muncesc nu le privesc şi pe soţiile, ficele, prietenele şi colegele dumnealor, ci sunt dedicate doar celor care nu au putere sau nu au soţi la putere.
Prin această declaraţie, ţin să protestez alături de milioane de femei ocupate sau în căutarea unui loc de muncă la noi în ţară.  Nu pot să fiu de acord cu modul în care femeia urmează să fie tratată la locul de muncă, nu susţin modificările la Codul Muncii şi, dacă ele vor fi promulgate, atunci când voi avea posibilitatea voi milita pentru abrogarea lor.   

 Transmit cu sinceritate LA MULTI ANI !tuturor femeilor din Romania si de pretutindeni.



7 martie 2011                                                                Senator, Elena Mitrea PSD Bacau

                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu