vineri, 8 aprilie 2011

Acces la informatie prin bibliotecile publice

 Miercuri 6.aprilie 2011 ,am participat la masa rotunda organizata de IREX_International Research and Exchanges Board,fundatia care a implementat in Romania programul national,,Biblionet-lumea in biblioteca mea. Partciparea mea a fost una de informare,documentare determinata de intentia sustinerii implementarii de programe care sa vina in sprijinul copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate  si copiilor cu autism . Pentru a sublinia rolul cheie al bibliotecilor publice Irex a organizat o masa rotunda in prezenta dnei Sylvia Mathews Burwell-Presedinta Programului de Dezvoltare Globala,Fundatia Bill&Melinda Gates si dl.RobertPearson-Presedintele Fundatiei Irex.
In cadrul programului « Biblioteci Globale » Fundatia Bill & Melinda Gates a acordat cetatenilor României o finantare de 27 milioane de dolari pe o perioada de 5 ani pentru modernizarea bibliotecilor publice. Programul initiat de Fundatia Gates ofera României oportunitatea de a creste gradul de acces al cetatenilor români la internet prin intermediul bibliotecilor publice pentru ca un numar cât mai mare de persoane sa beneficieze de informatii, instruire si noi oportunitati.

Prin programul national,,Biblionet-lumea in biblioteca mea,,implementat de catre Fundatia IREX_International Research and Exchanges Board,peste 2 000 de biblioteci publice vor fi dotate cu echipamente electronice pana in anul 2014 pentru a oferi acces public gratuit la internet in special in mediul rural,iar aproximativ 3 000 de bibliotecari din toate cele 41 de judete vor fi instruiti sa asiste utilizatorii in a beneficia de accesul la informatie si a raspunde nevoilor comunitatilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu