duminică, 17 aprilie 2011

In numele absolventilor Universitatii Spiru Haret solicit reglementari pentru recunoasterea diplomelor de licenta

Intrebare adresata MECTS si conducerii Universitatii Spiru Haret
Intrebarea adresata in 14.02 2011ministerului educatiei,cu privire la Recunoasterea diplomelor absolventilor Universitatii Spiru Haret,nu a primit raspunsul in stare sa clarifice situatia acestora,privind recunoasterea si eliberarea diplomelor de licenta,fapt pentru care solicit sa reveniti asupra problemei.
Art.4 din Ordonanţa 10/2009 spune ca-,,Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va recunoaste diploma obtinuta de absolventii prevazuti la art. 3, care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante:art.3.(1)Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii si (2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005—2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa,,. Deasemeni  Ordinul 5202/2009 ,respectiv  anexa privind metodologia pentru dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005-2008, la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa,,da dreptul de a continua studiile,, (art.1) si ,,recunoasterea perioadei de studii parcurse anterior,,(art.2) .Toate acestea au dat posibilitatea solutionarii situatiei neclare a studentilor inscrisi in anul I in perioada 2005-2008. Surse din Ministerul Educaţiei susţineau in acea perioada că este în lucru, o nouă prevedere legală care face referire la absolvenţii de programe neacreditate care au susţinut deja examenul,,. Noua prevedere va completa astfel Ordonanţa 10 din 2009  şi va menţiona condiţiile în care absolvenţii vor putea obţine o diplomă de licenţă recunoscută de Ministerul Educaţiei,,.
Mai apoi solicitarea universitatii  pentru a da licenta  cu cei care au un statut incert intr-o sesiunea de reexaminare pentru licenţă, respinsa de Ministerul Educatiei,precum si propunerea ministerului care a afirmat ca,, isi poate da acordul de principiu pentru  desfăşurarea unui examen de licenţă, cu condiţia să se respecte metodologia de monitorizare elaborată de minister şi să se stabilească care sunt comisiile,,neacceptata de catre universitate,subliniaza clar un conflict intre cele doua institutii.
 In prezent noua lege a educatiei 1/2011 abroga reglementarile anterioare si prevede  clar,ca orice universitate care oferă studii neacreditate intră automat în ilegalitate și în lichidare,iar continuarea acestor programe atrage lichidarea universității și răspunderea penală pentru cei vinovați,fara nici o reglementare pentru la cazul in discutie.Ceea ce se va intampla pe viitor cu Universitatea Spiru Haret si studentii care aleg sa urmeze studiile intr-o institutie aflata in afara legii,aici sau oricare alta ,este riscul pe care si-l asuma fiecare,dar ce s-a intamplat miilor de studenti ai USH nu trebuie tratat ca un caz singular,cineva trebuie sa raspunda si sa rezolve problema pentru tineri care au respectat un contract,au achitat niste taxe,au irosit niste ani.
In aceste conditii  solicit atat ministerului educatiei cat si conducerii universitatii Spiru Haret sa ia o hatarare in sensul rezolvarii situatiei absolventilor care au astazi o diploma nerecunoscuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu