sâmbătă, 2 aprilie 2011

Campania ,,CONSTIENTIZEAZA AUTISMUL,,

COMUNICAT DE PRESA
 

Senatoarea Elena Mitrea a participat la  Conferinta Nationala “Terapii si interventii in autism” care s-a desfasurat, in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Bucuresti, cu ocazia Zilei Internationale de Constientizare a Autismului, 2 aprilie.
Conferinta  a urmarit sa marcheze o colaborare semnificativa intre specialistii implicati in managementul autismului din Romania si familiile persoanelor cu autism, alaturi de asociatiile care lupta pentru respectarea drepturilor celor cu autism.
Au fost prezentate informatii cu privire la depistarea precoce, evolutia, terapiile, standardele de ingrijire specifice persoanelor cu autism, atat de catre specialistii din domeniu, cat si catre persoanele care au in grija copii cu autism, urmarindu-se o colaborare cat mai buna intre cele doua parti.

La dezbateri au fost prezenti  psihologi, psihiatri, medici de familie, pediatri, educatori, autoritati, presa, ONG-uri.
In calitate de initiator a legii 151/2010 privind persoanele cu autism si sustinator pe tot parcursul adoptarii in  Parlament ,dar si ca sustinator al organizatorilor  Campaniei ,,CONSTIENTIZEAZA AUTISMUL,, senatoarea Elena Mitrea a facut o prezentare a parcursului proiectului de lege in procedura parlamentara de adoptare si a normelor metodologice de aplicare a legii, a caror termenul de adoptare este depasit cu aproape o jumatate de an.
In perioada 28 martie – 8 aprilie, la nivel national vor fi distribuite:30.000 brosuri informative catre medici si educatori in:gradinite,spitale copii,cabinete medicale,policlinici ,centre medicale medicale.
Odata cu distribuirea brosurilor vor fi completate chestionare care vor cuprinde intrebari despre numarul de copii cu tulburare din spectrul autist aflati in evidenta.
Vineri 8 aprilie, la finalul campaniei senatoarea Elena Mitrea ,impreuna cu Asociatia Betania,prin sustinerea presedintelui Andre Muit,va organiza la Bacau o intalnire de concluzii, la care sunt asteptati specialisti din judet,parinti ai copiilor cu autism,ONG-uri cu activitate in domeniu,autoritati si parlamentari.


Un comentariu:

  1. FELICITARI dar pt copii autisti din TG NEAMT nu s ar putea face clase in scolile normale si angaja specialisti deocamdata doar se da din umeri si acesti copii au potential si doresc sa coopereze doar sa fie ajutati Parinti nu mai ascundeti acesti minunati copii ci haideti sa i ajutam

    RăspundețiȘtergere