luni, 8 august 2011

Cresteri salariale in 2011?...doar in anumite conditii.


Emil Boc conditionează cresterile salariale în 2012!
Menţinerea blocării posturilor din sectorul public, obţinerea unei creşteri economice de "cel puţin" 3,5% în 2012 şi încadrarea într-un deficit bugetar de 3% anul viitor sunt câteva dintre condiţiile de care depind, anul viitor, majorările de salarii ale bugetarilor, potrivit premierului Emil Boc.
§  PDL îsi pregăteste scuze pentru faptul că nici la anul nu îsi va respecta angajamentele de a readuce salariile la cuantuamul dinainte de tăieri.
§ PDL încearcă o smecherie, lăudându-se cu rezultatele pe plan intern si dând vina pe factorii externi pentru orice evolutie negativă în perioadă următoare.
§   Nimeni nu a învinovătit Guvernul sau PDL pentru criza economică mondială. Vina actualei puteri stă în faptul că nu a făcut nimic pentru a relansa în mod sănătos economia si pentru a pregăti România pentru o eventuală revenire a crizei.
§       Guvernul a vrut să păcălească românii, lăsând să se înteleagă că putem trăi doar din împrumuturi si că asa se vor rezolva toate problemele. Este fals! România va avea mari probleme cu plata datoriilor, mai ales dacă nu se creează conditiile pentru o crestere constantă a încasărilor la buget.
§       Sa nu uitam faptul ca ne asteapta anul 2013, care ne poate fi fatal fara masuri de relansare economica.
-    Conform noului acord cu FMI, liberalizarea preturilor la gaze si electricitate, care ar putea mari cu 70-80% factura la caldura si lumina, ar urma sa se faca incepand din 2013.
-   Exporturile de gaze din putinul romanesc existent - ceea ce va obliga la importuri de gaze de doua ori mai scumpe - ar urma sa fie demarate din 2013.
-  In 2013, bugetul va trebui sa se consolideze la un deficit de numai 2,5-2,8% din PIB (dupa discutiile de acum cu FMI), deci cheltuielile vor trebui limitate
-    Tot in 2013, intra la plata rambursarea imprumutului de aproape 20 miliarde de euro plus dobanzi de la FMI, Comisia Europeana si Banca Mondial.
-     In 2013, serviciul global al datoriei publice (ratele scadente plus dobanzile aferente anului 2013 la intreaga datorie) va ajunge la circa 30 miliarde euro; asta inseamna ca ne vom imprumuta nu pentru a investi, ci pentru a plati datoriile mai vechi.

§       Revenirea salariilor la cuantumul dinainte de tăieri este obligatorie. Românii au făcut sacrificii uriase fără ca acest lucru să ducă la ceva. Guvernul nu are nicio scuză să invoce acum situatia internatională.
§       În urma sacrificiilor la care i-a supus pe români, Guvernul era obligat ca astăzi să fi venit si cu solutii de relansare si cu măsuri de reducere a impactului social al deciziilor aplicate până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu