duminică, 14 august 2011

Pelerinaj






În Parohia Sf. Gheorghe-Orbic, Protoieria Buhuşi, din jud. Bacău, în perioada 7-9 august 2011, a avut loc pelerinajul intitulat: ,,Căutaţi pacea cu toţii şi sfinţenia fără de care nimeni nu v-a putea vedea pe Dumnezeu,, - cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifeşti,jud. Neamţ.
Icoana, cu sosire din direcția Bacău, la Gura Orbicului ,a fost intampinata de o mulțime de credinciosi buhuseni si din împrejurimi, autoritati centrale și locale,care s-au deplasat în coloană către Biserica Sf. Gheorghe Orbic  2 Km.
„ Acest pelerinaj, cu Icoana Maicii Domnului de la Trifeşti, a fost un bun prilej de împrospătare a vieţii spirituale şi de întărire a credinţei,un izvor de bucurie, iubire şi luminare interioară a credincioşilor. Predicile, rugăciunile, slujbele și cântările religioase, au făcut din acest pelerinaj, o lucrare misionară prin care s-a manifestat taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni şi a iubirii oamenilor faţă de Dumnezeu [...],Pelerinajul s-a dorit a fi și un îndemn în a păstra cu sfințenie însemnele religioase, simbolurile creștine,obiceiurile și datinile sfinte, pentru ca tăvălugul globalizării să nu ne poată înghiți tot ceea ce a mai rămas creștinesc și românesc în noi – credința și cultura străbună,, - a declarat părintele paroh Gheorghe Bârjovanu de la parohia Sfântul Gheorghe – Orbic.
Programul a fost completat de un Concert de muzica religioasă
invitat  preot Ștefan Moldovan – parohia Sf. Înviere Buhuși(15min.)

muzica instrumentală(orgă) - ,,Ave Maria,,F.  Schubert – interpret tânărul Robert Zachman
poezii creștine interpretate pe fond muzical de tânara Roxana Zachman și Leonard Zachman (15min.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu