vineri, 19 august 2011

,,Te iubeste mama!,, din nou la Bacau in Duminica migrantilor romani

Duminica 21 august 2011,va invitam sa participati  la evenimentul dedicat migrantilor romani si copiilor ramasi acasa,eveniment creat in colaborare cu Fundaţia „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, Asociaţia Creştina de Caritate şi Ajutor Ovidenia 2005 Bacău, Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacau şi Asociaţia Femeilor Române din Italia.
Impreuna ne vom  bucura de prezenta Silviei Dumitrache, initiatoarea cauzei ,,Te iubește mama!,,cauza  devenita proiect.
Proiectul ,,Te iubește mama!,, are la baza un protocol de colaborare intre Asociatia Femeilor Romane din Italia, Fundatia IREX si Asociatia Natională a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) si isi propune sa faciliteze comunicarea audio-vizuala intre copiii ramasi acasa in Romania si mamele / parintii acestora, aflati la munca in afara granitelor tarii, prin intermediul mijloacelor tehnologice moderne, de tipul Skype sau Messenger cu care sunt dotate bibliotecile publice în cadrul Programului National Biblionet.
Acesta a fost prezentat comunităţii băcăuane de catre reprezentanta IREX Romania, Daniela Draghici, in iunie, în cadrul  întâlnirii organizate la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza”, cu participarea senatorului de Bacau ,Elena Mitrea,sustinator al proiectului ,,Te iubeste mama,,.
Bacaul este punctul de pornire a caravanei de prezentare a proiectului si constientizare a efectului migratiei precum si a nevoii de implicare a societatii civile si a factorilor de decizie pentru a gasi modalitati de diminuare a numarului cazurilor de sinucideri, abandon si chiar ucideri in randul copiilor ramasi acasa in Romania.
De ce Bacau? Pentru ca aici am aflat pentru prima data  despre existenta acestei zile - ,,duminica migranţilor români,, - si pentru ca la Bacau exista preocupare pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.
Întâlnirea programată în data de 21 august 2011 va incepe la 0ra 11:00, cu slujba de multumire desfasurata la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Lazaret din municipiul Bacău.
Incepând cu ora 14.00, la sediul Asociaţiei Creştine de Caritate şi Ajutor Ovidenia 2005 Bacău, din str. Garofiţei, nr. 1, va avea loc o masă rotundă - ,,Te iubeste mama în Duminica migrantilor romani,, - având ca temă situaţia copiilor migranţilor români. Se vor evidenţia iniţiative ale Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi ONG-urilor băcăuane pentru menţinerea relaţiilor între copiii rămaşi acasă şi părinţii lor din străinătate, cât şi susţinerea psihologică a acestora, se vor asculta mărturii ale unor copii care au părinţii plecaţi din ţară, se va realiza o conexiune Skype intre sustinatori, persoane implicate in proiect, precum si între copiii unei familii din localitatea Balcani, judeţul Bacău şi mama acestora plecată în Italia.  La final se va face prezentarea a două aşezăminte social filantropice de la Lazaret şi Ovidenia, care vor avea printre beneficiari copii rămaşi singuri acasă, după plecarea părinţilor din ţară.

Senator Elena Mitrea
e-mail:elena.mitrea@ymail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu