marți, 30 august 2011

Scoala de vara a femeilor social democrate


Duminica s-a incheiat Scoala de vara a femeilor social democrate de la Mamaia ,la care OFSD Bacau a fost reprezentata de catre: Ana Marchis presedinta OFSD Bacau ,Elena Mitrea senator Bacau si Zvetlana Zaharia presedinta organizatiei municipale PSD Bacau.
Temele discutate au fost despre cum trebuie să crească vizibilitatea Organizaţiei de Femei Social-Democrate (OFSD) în spaţiul politic şi public comunicarea online şi crearea unei imagini de succes.Comunicarea între identitate, electoral şi conjunctural. Avantaje, dezavantaje, cum sa arate un site, un blog, ce fotografii sa se posteze, cum sa se dezvolte subiectele in retelele de socializare, cum sa se comunice cu liderii, cu colegii de partid sau in grupurile politice etc
A fost prezentata o analiză,despre situatia femeii "Sărăcia e de gen feminin!", realizată de Organizaţia Femeilor Social-Democrate,mai multe statistici care demonstrează faptul că măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc au avut un efect negativ asupra femeilor şi a familiei. Aşa se face că din 2008 până în prezent, peste 70 de mii de femei au intrat în şomaj. Cele care au un loc de muncă primesc un salariu mai mic, în medie, cu opt procente faţă de soţii lor. A crescut atât numărul femeilor care câştigă salarii mici, dar şi ponderea femeilor cu salarii mici faţă de bărbaţii din aceeaşi categorie.
"Femeile sunt mai expuse riscului sărăciei, discriminate pe piaţa muncii, defavorizate şi obligate să susţină "dubla zi de munca" (slujba & gospodarie). Femeile din România sunt, în plus, afectate puternic de impactul crizei economice şi al politicilor guvernamentale. Toate problemele, vulnerabilitatile şi riscurile care afectează femeile au fost adâncite în ultimii ani, din cauza unor politici lipsite de calcule sociale şi chiar economice, care au accentuat toate deficientele. Lovind în femei şi familie, guvernarea loveşte şi în generaţiile viitoare şi pune bazele unei crize durabile şi extinse a României".
Femeile suportă nu doar efectele crizei economice, ci şi măsurile Guvernului Boc. Multe dintre ele au fost nevoite să plece la muncă în străinătate,lasandu-si familia si in principal copiii in grija rudelor ,vecinilor sau chiar singuri. O soluţie în cazul lor este tabăra pentru copiii rămaşi singuri, înfiinţată la iniţiativa a două femei din partid,unde cca.100 de copii aflati in aceasta situatie sunt inclusi intr-un program la Navodari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu