vineri, 2 septembrie 2011

Efectele eliminarii subventiei pentru incalzire aruncate in curtea primarilor.


Emil Boc trebuie să îşi asume efectele scumpirii facturilor, ca urmare a tăierii subvenţiei!



            Partidul Social Democrat se declară consternat de apelul făcut către primari de primul-ministru, Emil Boc, pentru ca aceştia să acorde subvenţia pentru încălzire „cel puţin la nivelul anului trecut”, pentru că astfel costurile întreţinerii nu vor creşte pentru cei cu venituri reduse.

            Premierul României minte sau nu ştie faptul că o mare parte din subvenţie nu era acordată doar de către autorităţile locale, ci şi de către Guvern. La populaţie, factura care ajungea era înjumătăţită de aceasta subvenţie, împărţită aproape egal între primării şi Guvern. După ce Guvernul a tăiat total subvenţia, acum primăriile vor putea acoperi doar o parte din subvenţie, aşa cum au facut-o întotdeauna. Diferenţa se va simţi în buzunare, iar oamenii trebuie să ştie că autorul scumpirii este Guvernul!

            Nu trebuie să facem confuzie între ajutor de încălzire şi subvenţie. Banii pentru ajutoare, chiar dacă sunt mai mulţi, nu acoperă subvenţia. În condiţiile în care Guvernul a renunţat să mai sprijine oamenii, este evident că vor creşte şi costurile la întreţinere inclusiv pentru cei cu venituri sub 786 de RON. Ajutorul de încălzire nu acoperă costul gigacaloriei în acelaşi cuantum de până acum.  

            Emil Boc şi PDL mint acum populaţia, încercând să responsabilizeze primarii pentru o măsură dură şi negândită luată de Guvern. PSD cere PDL, lui Emil Boc şi Sebastian Lăzăroiu să îşi asume dezastrul social pe care îl va genera această măsură în următoarele luni. Boc şi PDL au condamnat milioane de români la frig, în scop politic.

            Afirmaţiile făcute astăzi de premierul Boc nu fac decât să confirme că miza principală a acestei măsuri este creşterea presiunii asupra primarilor din opoziţie. Românii trebuie să ştie că vor suferi crunt în această iarnă dintr-un singur motiv: PDL vrea să îi pedeapsească pentru că nu au votat culoare portocalie şi, totodată, să îi avertizeze că supliciul va continua, dacă vor face aceeaşi „greşeală” şi la viitoarele alegeri.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu