marți, 25 octombrie 2011

Colegiul Vasile Alecsandri Bacau nu a incaput la finantare prin HG.1002/2011


 Intrebare este adresata dlui ministru Daniel Funeriu , determinata  fiind de recenta suplimentare a bugetului MECTS din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.
Din pacate pentru  Bacau , in ciuda nenumaratelor demersurilor, nu s-a gasit intelegerea necesara. .Nu este o  necunoscuta ,dar vreau sa aflu dupa ce criterii sunt distribuite fondurile in teritoriu in privinta unitatilor de invatamant ,unde ar trebui sa primeze interesul  pentru elevi.In cazul de fata elevi si profesori au demonstrat profesionalism si performanta cu procente maxime.Oare chiar nu conteaza?
         
   D-le Ministru,


Readuc in atentia dvoastra solicitarea de acordare a sprijinului necesar Colegiului National,,Vasile Alecsandri,,din Bacau pentru a continua lucrarile aprobate prin HG370/2008 si HG.1432/2008 .
Am luat cunostinta de recenta  HG 1002/12.oct.2011 privind suplimentarea bugetului MECTS din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului,care a fost publicata in M.Of.729/17.oct.2011,mai putin  Anexa care arata distributia pe judete si obiective,fapt care imi da speranta ca puteti avea in vedere si obiectivul la care face referire interpelarea mea.
Va rog sa reanalizati situatia Colegiului National,,Vasile Alecsandri,, Bacau si sa aveti in vedere alocarea fondurilor necesare pentru :
- lucrarile de reparatii capitale la cladirea de patrimoniu,aprobata la finantare prin HG370/2008 .Lucrarile au fost realizate in procent de 25% ,in prezent sistate (din 2009).
-construire corp nou de cladire cu 15 sali de clasa,aprobata prin HG 1432/2008,pentru care s-a alocat suma de 250 mii necesara pentru intocmirea documentatiei.Lucrarile se afla in stadiul ,,zero,,iar parte din avize risca sa-si piarda  valabilitatea,ceea ce inseamna ca cheltuielile au fost inutile,dar nevoia ramane.
D-le ministru va rog sa acordati o sansa,un drept  la conditii normale de studiu,unui colegiu unde invata 1130 de elevi,repartizati in 39 de clase,dintre care 22 sunt improvizate in cadrul internatului.
Efortul dvostra merita si cred ca ar fi apreciat de elevi ,parinti si profesori.
Fac remarcate performantele unei echipe de profesori 100%titulari, 80% cu gradul didactic I si 7 doctori in stiinte.
Profesionalismul cadrelor didactice din Colegiul National,,Vasile Alecsandri,,Bacau este concretizat intr-un procent de promovabilitate de 100%,dintre care peste 60% dintre absolventi au media  la bacalaureat peste 9.
Va rog sa analizati posibilitatea alocarii fondurilor necesare Daca raspunsul  va fi nefavorabil va rog sa ne spuneti:
- de ce un obiectiv este mai important decat altul.
          -care sunt criteriile dupa care se aloca finantare.
          -daca performanta de la Bacau aduce un plus invatamantului romanesc si merita o recompensa in sensul prezentei solicitari,daca nu ce solutii oferiti Colegiului ,,Vasile alecsandri,, Bacau.

Solicit raspuns scris si verbal.

          Cu deosebită consideraţie,

                                                                                       
Senator Elena Mitrea                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu