marți, 11 octombrie 2011

OFSD -Comunicare si competitie politica







Gratie sustinerii Fundatiei Fridrich Elbert si Institutului Social Democrat Ovidiu Sincai ,femeile social democrate au fost benefeciarele unui training  ,,Comunicarea politică într-o democraţie reprezentativă,,in perioada 7-9 octombrie .
Comunicarea politica si „Comunicarea publică – tehnici de construire a mesajului”sunt tematici  prezentate de catre prof.Dumitru Iacob.
Programul a fost completat de tematici precum „Comunicare şi competiţie politică”si „Mixul de comunicare şi strategii de comunicare în politică”prezentate de prof. Mircea Aurel Niţă






Organizatia femeilor Social Democrate Bacau

Comunicarea politică într-o democraţie reprezentativă
                        - training -
                           Bucureşti, 7-9 octombrie 2011

Oportunitate oferita de catre Organizatia Femeilor Social Democrate ,cu sustinerea dnei.Rovana Plumb,prezenta la deschidere.

 OFSD Bacau a fost reprezentata de catre Elena Mitrea – senator, Gabriela Gurau – vicepresedinte OFSD si Margareta Luncanu-primar Secuieni.

Pe parcursul celor trei zile s-au prezenta teme privind: „Comunicarea politică”, „Comunicarea publică – tehnici de construire a mesajului”, „Comunicare şi competiţie politică” , „Mixul de comunicare şi strategii de comunicare în politică”

Temele prezentate au fost generaliste cu mult inainte ca organizatia PSD sa-si fi construit strategia ,platforma si mesajele pentru campania electorala.Actiunea este un prim pas intr-un mix de actiuni pregatitoare pentru alegerile din 2012.


Redam cateva idei desprinse din dezbaterile la care am participat pentru a fi prezentate colegelor nostre social democrate si nu numai,ca si baza pentru alte dezbateri si discutii la care fiecare dintre noi va participa la un moment dat.

Astfel am inteles ca politica inseamna gestionarea diferentelor prin strategii,platforme si alte instrumente.

Politicile sociale se fac prin gestionarea diferentelor.Un program politic priveste gestionarea diferentelor .

PROBLEMA este o lipsa ,o ruptura ,o provocare.Lista diferentelor se suprapune cu lista problemelor din localitatea,judetetul in care candidezi si de aici rezulta LISTA DE PROBLEME.Solutiile la problemele din lista de probleme ajuta la construirea programului de campanie la nivelul comunitatilor.

Alte teme au fost legate de :Comunicarea publica,Reguli in relatia cu media.

S-au pus intrebari la care fiecare dintre noi trebuie sa reflecteze:

          De ce vreau sa castig puterea?

Care este obiectivul minimal daca voi ajunge in pozitia pentru care candidez?

PSD trebuie sa :-vina cu proiecte la cheie pentru Romania.

                                      -sa castige lupta cu ignoranta.Cineva trebuie sa fie pioner pentru ca multiplicarea ignorantei ,(ceea ce se intempla astazi)`,duce la scaderea apetitului pentru cunoastere.

Asa cum am spus tematica a fost generalista .Recomandarea pe care am primit-o, o transmitem si colegelor  interesate.Ea se refera la chestiuni care nu puteau fi parcurse in cele doua zile de curs:

-Greg Breden:,,Trezirea la punctul zero,,

                ,,Matricea divina,,

-Daniel Goleman:,,Emotiile distructive,, (explica fenomenul Dinu Paturica din Romania)

-Youtube:Nita Aurel Mircea,,Pune-te pe ganduri,,(cca.65 episoade)

-360 grade/B1 Tv,Calea europeana?B1 TV Basarab Nicolescu

 

-ISD Ovidiu Sincai-Marketing Comunicare,Comunicare non verbala,Gestionarea conflictelor, Imagine,relatii publice,Tehnici de negociere.

Femeile au nevoie de o mai buna reprezentare in politica,motiv pentru care transmitem aceleasi incurajari de participare a femeilor la alegerile care urmeaza.SUCCES.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu