joi, 23 iunie 2011

Campus ,,SAM,,G.J.Cancicov,,Parincea Bacau-lucrari sistate din lipsa finantarii

Adresata: D-lui ministru Daniel Funeriu-Ministerul Educatiei Cercetarii.Tineretului si Sportului/

  D-le ministru ,

Va aduc la cunostinta solicitarea locuitorilor din Parincea ,judetul Bacau parinti si profesori,copii,primar si consilieri locali privind nevoia de finantare necesara finalizarii lucrarilor Campulsului-,,SAM-G.J.Cancicov,, in care invata copii din toate ciclurile de invatamant-primar,gimnazial si liceu, din Parincea si comunele limitrofe Pancesti,Horgesti,Ungureni si Vultureni.
In urma nenumaratelor demersuri si adrese pe care autoritatea locala le-a facut,nu a primit nici macar un raspuns.Si aici amintesc ultima adresa catre MECTS din 1.10.2010,adresa catre Inspectoratul Scolar Bacau si Institutia Prefectului Bacau,toate fara raspuns si rezolvare.
Constructia Campusului a inceput in baza HG.nr.454/2007,publicata in M.Of.nr.341/2007,prin lucrari de reabilitare la corpul B,constructia unei sali de sport,a unui atelier scoala,a internatului si grupului social.
Valoarea initiala a fost de cca.28 mil.lei,iar licitatia a fost adjudecata la 24 mil.lei, pentru care exista proces verbal prin care s-a stabilit suma cu toate semnaturile si avizele necesare.
Singura finantare s-a facut in 2008 ,in valoare de 2 mil.lei din care s-au facut cheltuieli cu proiectarea si au inceput lucrarile de rebilitare la corpul B,constructia la sala de sport,atelierul scoala si grupul sanitar care conform normelor europene trebuie sa se afle in interiorul cladirii.
Mentionez ca este singura sala de sport care exista in partea de est a judetului Bacau.Dintre cei 345 de elevi care invata aici,trei clase nu incap in cladirea existenta si invata intr-o cladire improprie care sta sa se darame ,iar pentru anul scolar viitor cu certitudine nu va mai putea fi folosita .
Va rog sa analizati situatia prezentata si sa aveti in vedere ca pentru anul scolar 2011-2012 vor fi 450 de elevi care vor invata in acest campus .
Blocarea lucrarilor constituie o problema majora pentru comunitate dar si pentru ministerul educatiei si Guvernul Romaniei pentru care invatamantul ,calitatea si conditiile trebuie sa fie o prioritate pentru copii indiferent de culoarea politica a primarului.
In 2010 in perioada cat dl.prim ministru Emil Boc a ocupat si functia de ministru al educatiei a afirmat intr-o videoconferinta cu prefectii ca este prioritara finantarea obiectivelor incepute si cu precadere pentru reabilitarea si constructia de scoli pentru a asigura un invatamant de calitate.
Intelegand situatia actuala a Romaniei,presiunea pe buget ,va solicit dle ministru sa acordati o finantare a obiectivului in dicutie in valoare de macar 2 mil lei necesara pentru continuarea constructiei la sala de sport,reabilitarea corpului B,finalizarea atelirului scoala in care elevii fac orele de practica si achizitionarea unei microcentrale care sa faca fata spatiului existent .Precizez ca s-au efectuat lucrari pentru care s-a acumulat o datorie de 1,5 mil.lei.
Va rog sa aveti in vedere ca se impune conservarea cladirii,iar desfiintarea ar presupune o cheltuiala dubla si imposibila in situatia in care elevii se inscriu la o scoala de arte si meserii ,lucru care ar trebui incurajat chiar mai mult.
Invatamantul este o prioritate nationala, investitia in invatamant este obligatia oricarei tari civilizate.
Va rog dle ministru sa faceti analiza situatiei expuse si posibilitatea unei finantari pentru acest an .Va rog sa comunicati hotararea pe care o veti lua pentru ca lucrarile sa continue la un edificiu important pentru comunitate si copii acesteia.

Multumesc.Solicit raspuns scris.
Senator Elena Mitrea Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu