joi, 23 iunie 2011

Duminica in colegiu-Parincea


Comuna Parincea este asezata in partea central estica a judetului Bacau(la 33 km de Bacau),pe Colinele Tutovei, formând extremitatea vestică a Podișului Central Moldovenesc în imediata vecinătate a văii Siretului.
Baza activităților economice o formează agricultura cu toate subramurile ei. In componenţă comunei Parincea intra zece sate: Parincea, satul de reşedinţă, Barna, Mileştii de Jos, Mileştii de Sus,Năneşti, Năstăseni, Poieni, Satu Nou, Văleni, Vladnic.Are cca
 Obiective turistice-Zona Cucuteni,Mănăstirea Sf. Neculai din Câmp,,Biserica din lemn,Şcoala G.M. Cancicov - Parincea





La rugamintea maicei starete primul popas l-am facut la manastirea de maici,care poarta hramul "Sfantul Nicolae",fiind cunoscuta si sub numele de Manastirea "Sfantul Nicolae din Camp" . Dupa binecuvantarea primita de la maica stareta mi-am continuat drumul.
Ne-am oprit la Nanesti unde s-a discutat despre problemele comunitatii,dar si despre stadiul lucrarilor la proiectul care vizeaza reablitarea drumului judetean 252 Huruiesti - Gaiceana – Parincea - Bibiresti – Buhoci din Bacau. Acesta traverseaza pe o portiune de 18 km comuna.
Proiectul a fost finantat prin Programul Operational Regional 2007 2013 Axa prioritara 2 – „Îmbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale”, Domeniul de interventie 2.1 – „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura”.Mentionez prezenta dl.presedinte al CJ  Dragos Benea initiatorul proiectului,,Dorian Pocovnicu-fost prefect,consilieri judeteni .
Ultimul popas la Vladeni oamenii sunt dornici de vesti bune.Din pacate cu totii le asteptam.Salarii diminuate,pensii mici,locuri de munca inexistente,ajutoare sociale anulate…Primarul cere sprijin si deplange imposibilitatea de a continua lucrarile la Campulsul-,,SAM-G.J .Cancicov,, in care invata copii din toate ciclurile de invatamant-primar,gimnazial si liceu din Parincea si comunele limitrofe Pancesti,Horgesti,Ungureni si Vultureni.Din pacate nu are culoare potrivita sa poata rezolva situatia.
In urma nenumaratelor demersuri si adrese nu au primit nici macar un raspuns din partea organelor abilitate care au decis constructia unui campus prin hotarare de Guvern in 2007.Nu pot decat sa-l intreb pe  dl. min.Funeriu ,daca incape si Parincea in lista de finantare si…sa astept un raspuns.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu