joi, 9 iunie 2011

Centura ocolitoare a municipiului Bacau- informatii contradictorii


Sedinta Senatului din data de: 7.06.2011
Senatoarea PSD Bacau cere lamuriri  ministrului Anca Boagiu si Companiei Nationala Autostrazi si Drumuri Nationale care se contrazice in raspunsuri in privinta stadiului de implementare  a proiectului  privind varianta ocolitoare  a municipiului Bacau.

D-na ministru ,
Ma adresez cu o noua intrebare,determinata de solicitarea cetatenilor bacauani care prin demersuri personale au primit din partea CNADNR,raspunsuri contradictorii  privind stadiul de implementare  a proiectului  privind varianta ocolitoare  a municipiului Bacau.
In  raspunsul din 2.06.2011 la intrebarea inregistrata cu nr.92/24899 CNADNR sustine ca:,,In prezent este avuta in vedere lansarea procedurii de revizuire a studiului de fezabilitate si proiectului tehnic intocmite in 2004 pentru acest obiectiv.Finantarea va fi  asigurata prin FEDR,,fara a preciza si un termen .
Aceeasi  CNADNR in raspunsul din noiembrie 2010,la intrebarea inregistrata cu nr.92/47300 spune ca documentatia a fost actualizata in anul 2008 – fiind luata in calcul inclusiv modificarea de traseu care  a crescut cu 7,38 km, fata de varianta studiului din 2004.

Avand in vedere cele mentionate mai sus,, imi exprim nedumerirea asupra necesitatii unui nou studiu de fezabilitate in conditiile in care proiectul a fost blocat (iar finantarea pierduta) inaintea selectarii constructorului lucrarii,fapt pentru care va rog dna ministru sa emiteti un raspuns care sa redea situatia reala si posibilitatea de realizare a acestui obiectiv si ce termen  previzionati pentru acesta.
Deasemeni solicit CNADNR  sa justifice raspunsurile oferite .Astfel:
1. Credeti ca la mijloc este o eroare in comunicarea?
2. Daca NU, in afara bugetului alocat noului studiu, exista buget si finantare pe 2011 si pentru lucrarea in sine.
3. Daca DA, exista buget si finantare pe 2011 pentru lucrarea centurii ocolitoare a municipiului Bacau
Solicit raspuns scris.
Senator Elena Mitrea Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu