marți, 31 mai 2011

Casa de Cultura Buhusi-Bacau-asteapta finantare din 2009


30.05.2011 INTREBARE adresata d-nei ministru Elena Udrea-Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

D-na ministru,           

Prin raspunsul nr.51743 din data 03.08.2010 ,la  intrebarea adresata dvoastra anul trecut,avand ca subiect ‘Programul prioritar national pentru construirea de sedii pentru asezaminte culturale ‘ati confirmat faptul ca  obiectivul ‘Reabilitare, modernizare si dotare Casa de Cultura Buhusi, str. Nicolae Balcescu Nr.1, judetul Bacau’ este cuprins in Lista de investitii pe anul 2010 si se asteapta alocatiile bugetare pentru a fi cuprins la finantare.
Din pacate ne aflam la sfarsitul lunii mai a anului 2011,iar acest obiectiv pentru care s-a facut cerere de finantare din anul 2008 se afla pe litsa de investitii din anul 2009,a suferit o amanare pentru 2010,iar in prezent Compania Nationala de Investitii intarzie nejustificat avizarea documentatiei dupa verificarile la fata locului efectuate la inceputul acestui an.
Va rog sa dispuneti analiza situatiei relatate ,cu rugamintea de a reveni asupra deciziei de a injumatati suma alocata.
Astfel Compania Nationala de Investitii a facut SF in ianuarie 2011 si a aprobat suma maxima de 1,5 milioane de lei desi prin cererea de finantare s-a solicitat suma de 3 milioane de lei.
Fac precizarea ca Orasul Buhusi face intr-adevar parte din categoria oraselor de gradul 3,dar va rog sa aveti in vedere ca obiectivul Casa de Cultura este o constructie in suprafata de 2970 mp.Autoritatea locala aloca partea care ii revine  in proiect ,dar acesata nu va acoperi necesarul de cheltuiala pentru realizarea obiectivelor asa cum sunt prevazute in proiect.     
Fapt pentru care :
1. Va rog sa analizati si sa comunicati  posibilitatea revenirii la suma de 3 mil.lei solicitata prin cererea de finantare si necesara pentru respectarea proiectului avand in vedere ca suprafata este diferita de constructia specifica pentru mic urban.
2.Deasemeni va rog sa precizati cand veti dispune alocarea fondului necesar demararii  lucrarilor,avand in vedere ca este un obiectiv despre care discutam de ani de zile,iar investitiile constituie o prioritate abordata  echitabil pentru toate comunitatile.
Solicit raspun scris.
                                                               Senator Elena Mitrea-Bacau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu