luni, 2 mai 2011

Necesitatea alocarii de fonduri pentru reabilitarea podului Garleni Bacau

INTERPELARE adresata:D-nei ministru ANCA BOAGIU,Ministerul Transporturilor si infrastructurii ,
D-nei DRAGHIA DANIELA AURELIANA-Director general CNADNR

D-na ministru ,
D-na director,

in speranta ca veti da importanta subiectului acestei interpelari,ca si preocupare diferita in comparatie cu precedesorii dvoastra,va aduc la cunostinta o problema veche cu care se confrunta judetul Bacau si care nu mai suporta amanare.
Fac referire la Podul de peste raul Bistrita de pe DN 15 ,situat in localitatea Garleni-judetul Bacau la care s-a constat,,prin expertiza tehnica degradari majore in structura acestuia si care pune in pericol siguranta circulatiei rutiere si a podului insasi.
Pentru acest obiectiv s-au facut amentamente la bugetul de stat in fiecare an de la inceperea mandatului , interpelari catre  MTI in 2009 si in 2010 ,demers in urma caruia am ramas doar cu informatia.Astfel:,, a fost elaborat studiu de fezabilitate si incepand cu 2005,acest obiectiv a fost inclus in diverse programe de reparatii care nu au fost finalizate din cauza lipsei surselor de finantare.Actualmente podul este inclus in programul de finantare POS-T,FEDR,fiind in curs de elaborare documentatia de accesare a fondurilor conform Ghidului Solicitantului.
 Pentru ca nici in 2010 nu s-a intamplat nimic cu acest pod,continuand doar degradarea lui,am reluat demersul printr-o noua interpelare la care primesc-doar un alt raspuns din care aflu ca: ,,in anul 2009 ,a fost semnat un contract pentru actualizarea studiului de fezabilitate existent,care se afla in faza de obtinere a avizului Consiliului Tehnico-Economic.Pentru executarea lucrarilor de consolidare si reparatii,CNADNR a propus ca podul de pe DN 15 sa fie inclus intr-un pachet de 7 poduri,in vederea promovarii in programul de finantare POST-FEDR.
Din pacate in acest moment nu mai sunt fonduri disponibile pe componenta rutiera FEDR,asfel incat promovarea altor obiective este,deocamdata,conditionata de lipsa finantarii,,.
Va rog sa aveti in vedere ca in acest loc se petrec frecvent accidente si se incaseaza amenzi din 2005 pana acum,care insumate ar fi putut asigura finantarea pentru finalizarea lucrarilor  .
Va rog sa dispuneti analiza situatiei prezentate si sa ne comunicati o data la care estimati ca  va fi posibila demararea lucrarilor.Motivatia urgentarii lucrarilor pentru acest pod a facut obiectul interpelarilor din 9.06.2009 si 14.06.2010 adresate atat MTI  cu raspunsurile nr.2383/29.06.2009,respectiv 2074/7.07.2010.
Solicit raspuns scris.

Cu stima senator Elena Mitrea -Bacau                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu