duminică, 8 mai 2011

Romania, printre ultimele tari la protectia sociala in Uniunea Europeana

Senatoarea Elena Mitrea a sustinut o declaratie politica, intitulata ,,SOLIDARITATE PENTRU DEMNITATE", pe care o puteti citi in continuare

Solidaritatea cui...pentru demnitatea cui?...
NU stiu daca poate fi doar coincidenta insa, am constatat si cu alte ocazii ca actualul Guvern adopta hotarari privind soarta romanilor, tocmai in preajma zilelor in care altii sarbatoresc.
Da .1 Mai este Ziua Internationala a Muncii si este celebrata inca de la sfarsitul sec XIX,devenind apoi sarbatoarea muncii in majoritatea tarilor lumii.
In Romania, ziua de 1 Mai se celebreaza din 1890, iat anul acesta intamplator sau nu,tocmai intra in aplicare noul Cod al Muncii care aduce vulnerabilitati angajatilor,ingrosand numarul somerilor mereu in cautarea unui loc de munca si noua Lege a zilierilor prin care se impoziteaza cu 16% munca de pe o zi pe alta a muncitorilor
cu ziua,fara sa le ofere nici un drept.
Ba mai mult, Premierul-ministru interimar, cu harnicia dovedita in a schimba tot ce misca in tara asta, a semnat deja si normele de aplicare a legii pentru zilieri. Uimitor si extrem de rapid cand este de luat, daca ma gandesc ca legea pentru copiii cu autism asteapta de jumatate de an sa aduca un dram de speranta pentru micuti si familiile lor, care solicita sustinerea statului .
Legea Dialogului Social deasemeni cu reglementari in domeniul muncii, adoptata prin asumare asteapta decizia Curtii Constitutionale.
De ce nu, 28 aprilie este Ziua Internationala a Protectiei si Sanatatii in Munca, prilej cu care consultand statistici ale Inspectiei Muncii aflam ca anul 2010 a inregistrat peste 3600 de persoane care s-au accidentat la locul de munca in Romania, iar 272 au decedat in urma accidentelor.
Cheltuielile efectuate cu echipamentele de protectie, pentru muncitorii din Romania, ne situeaza pe locul 10 din 12 intr-un clasament al tarilor din Europa Centrala si de Est, ceea ce ne convinge ca "Securitatea si sanatatea in munca nu sunt inca prioritati majore, ca avem conditii precare la locul de munca, ca pe langa salarii proaste avem si conditii asisderea.
Tot acum se anunta ofensiva pentru combaterea muncii la negru. Ma intreb de ce n-o fi facut-o dl Botis pana acum ? Din ,,Solidaritate pentru demnitate" califica forta de munca pe care o trimite in afara tarii - progres la altii - aici continua destructurarea, restructurarea, comasarea, desfiintarea.
Ce sa mai vorbim de munca neplatita a profesorilor, a medicilor.
De ce sa ne amintim de pensionarii care stau la cozi pentru un pumn de malai, pentru un peste stricat, pentru ca se gasesc binefacatori ai puterii care sa le aminteasca ca pensiile li s-a marit numai prin grija Guvernului Boc.
Oare acestia ii mai cred si tampiti (ca lenesi, nesimtiti au fost), pe cei care simt fiecare leut in plus sau in minus din pensia pe care o intind numai ei stiu cum ca sa ajunga.
Sunt cei care asteapta de cca. 3 ani majorarea cuvenita pentru grupa I si II de munca, amanata de acelasi guvern.
"Ma bucur ca ati primit o veste cu adevarat buna: vi s-a marit pensia, ca urmare a recalcularii si reincadrarii intr-o noua grupa de munca. Aceasta majorare pe care o meritati a fost posibila prin grija Guvernului condus de Emil Boc care a impus principiul contributivitatii la stabilirea cuantumului pensiilor si a eliminat privilegiile de care dispuneau doar un numar restrans de pensionari cu pensii de lux.", scria un deputat PDL, pensionarilor cu ocazia sarbatorilor pascale.
Si pensia este tot o rasplata a muncii, pentru care adresantul a omis sa spuna ca si aceasta s-a redus prin impozitare ca urmare a respingerii propunerii de taiere cu 15%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu