marți, 31 mai 2011

Stop fumat-31 Mai-Ziua Mondiala Impotriva Fumatului

Ziua Mondiala Anti-Fumat, marcată în fiecare an pe 31 mai, începând din 1988, reprezintă o ,,oportunitate pentru fumători de a scapa de această dependenţă şi de a se bucura de prima zi din restul vietii lor,,. 

■30.000 de români mor anual din cauza acestui viciu.
          ■În România, se estimează că 30% din populaţie fumează.
          ■În Uniunea Europeană, aproape 14 milioane de oameni suferă de una sau
mai multe dintre cele şase categorii de afecţiuni asociate cu fumatul.

,,Tigara nu mai e la moda. Fumatorii au din ce in ce mai putine drepturi, iar presiunile Uniunii Europene, dar si evolutia societatii catre interesul pentru calitatea vietii si propria sanatate au inscris "FUMATUL UCIDE" pe pachetele de tigari. Avertismentul si campaniile antifumat elimina treptat orice distractie si placere din gestul fumatului, iar ceea ce ramane este doar dependenta si dorinta multora de a se elibera de ea. In anumite situatii fumatul a devenit chiar o indeletnicire care, cel putin privita din afara, frizeaza ridicolul: pe fuga, in picioare, in spatii mici si neprietenoase, in frig sau in ploaie, fara confort.

 Recomand tuturor fumatorilor sa se lase de fumat BRUSC, FARA INLOCUITORI, FARA MEDICATIE, DOAR PRIN VOINTA. 

Iata cateva motive:

Pentru tinerete vesnica.
Sau cel putin cat mai lunga posibil. Este stiut faptul ca nu doar speranta de viata este afectata in cazul care oamenii isi impart existenta cu tigarile, ci si modul in care ei arata. Fumatul are un efect devastator asupra tenului, pe care il intuneca si il umple de riduri, imbatranind fumatorii.

Pentru cei care traiesc in acelasi mediu cu voi.Tutunul face ca hainele si respiratia sa capete un miros respingator. Iar daca aceste lucruri sunt deranjante pentru cei din jururl vostru, fumatul pasiv are si alte efecte mult mai grave. In primul rand fumatul pasiv este asociat afectiunile cardiace, cancerul pulmonar, atacul cerebral, iar recent s-a demonstrat ca mareste riscul de declansare a dementei cu 4%. Cei mai afectati sunt cei mici, la care concentratia de monoxid de carbon din organism este similara cu cea a fumatorilor adulti. Daca unul dintre parinti este fumator, atunci interzicerea fumatului in locuinta reduce expunerea la fumatul pasiv, dar si probabilitatea ca urmasii sai sa devina fumatori.

Pentru a slabi.
Nu, nu este o greseala de scris. Cei care apeleaza la fumat in ideea de a slabi si a se mentine supli, nu aleg cea mai buna solutie. Potrivit unui studiu finlandez, cercetatorii au aflat ca persoanele care au fumat mult in adolescenta - peste 10 tigarete pe zi - aveau o circumferinta a taliei mai mare la varsta adulta, comparativ cu nefumatorii.,,

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu