joi, 19 mai 2011

POLITICI SOCIALE SI OCUPAREA FORTEI DE MUNCA - IN ATENTIA PSD – ZONA MOLDOVA

Recent, Bacaul a fost gazda intalnirii zonale a Departamentului pentru Politici Sociale si Ocuparea Fortei de Munca a PSD.

Intalnirea a reunit reprezentanti ai departamentelor sociale din judetele:Bacau,Vrancea,Neamt,Suceava,Botosani si Iasi.

Temele prioritare abordate in cadrul dezbaterii au fost:

- Criza sociala intro societate tot mai alienata,

- Pensionarii-categoria sociala cea mai traumatizata,

- Dispretul fata de dialogul social - politica statului portocaliu,

- Legea asistentei sociale .

Toate statele europene au demonstrat în ultimele decenii preocupare în privinţa evoluţiilor demografice (inclusiv din perspectivă economică), a sănătăţii copiilor şi a calităţii educaţiei/formării profesionale a tinerelor generaţii. Preocuparea s-a concretizat în alocări bugetare crescute care, cumulate, depăşesc 10% din PIB. În ultimele 4 decenii, statele europene au consolidat dispozitivul prestaţiilor sociale precum şi sistemul serviciilor sociale, educaţive şi de sănătate oferite copiilor şi familiilor lor.

Orice Guvern responsabil are in vedere relansarea economică.Componentele indispensabile pentru majoritatea programelor de relansare economică din ţările UE sunt reducerea datoriei şi a deficitului, creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă şi reforma sistemului de protecţie socială.Guvernul Romaniei si-a manifestat preocuparea permanenta doar pentru reformarea din temelii a sistemului de asistenta sociala, in plina criza ,fara studii prealabile ,fara dialog, indiferent de efectele ulterioare asupra populatiei.

In calitate de presedinte al Departamentului Politici Sociale si Ocuparea Fortei de Munca PSD-Bacau,senatoarea Elena Mitrea, Membra a Comisiei Munca,Familie si Protectie sociala, Membra a Comisiei Egalitate de Sanse s-a oprit la anliza primului obiectiv din programul de guvernare,Capitolul 9 - Familia, protecţia copilului şi egalitatea de şanse,care face referire la,,Asigurarea condiţiilor instituţionale şi financiare pentru susţinerea familiilor tinere, reducerea abandonului copiilor, combaterea violenţei în familie,,pentru a demonstra care este responsabilitatea guvernului fata de romani si fata de angajamentele asumate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu