sâmbătă, 10 martie 2012

,,CLUBUL FEMEILOR ...cu initiativa,,

,,CLUBUL FEMEILOR,, Buhusi,exista incepand cu astazi,ca un cadru de socializare ,de dezbatere si de activitati ale femeilor indiferent de culoare politica,simpatizante sau nu a oricarui partid politic,precum si a femeilor neincadrate politic,care militeaza pentru promovarea actiunilor civice si educatiei altruiste,a drepturilor femeii,pentru lupta impotriva indiferentei in fata faptelor antisociale si nu in ultimul rand pentru acordarea de sprijin moral si/sau material persoanelor aflate in dificultate. 
Cred ca aceasta zi sa ne uneasca intr-o echipa care sa isi puna priceperea si daruirea in slujba comunitatii .
In cadrul Clubului vor fi organizate dezbateri şi informări, despre domenii precum sanatate,educaţie, mediu, administraţie ,afaceri,social ,dar si poltic daca vom simti ca trebuie.
Tinta principala o reprezinta implicarea femeilor in societate, cresterea increderii in capacitatea lor de a reprezenta factori de schimbare si de referinta pentru comunitate.
Si ca un dar de vorbe ,am remarcat articolul ,,Eterna,fascinanta poveste,, publicat in Desteptarea ,sub semnatura d-lui prof.Ioan Fercu.Este important de multe ori sa stim ce inseamna femeia pentru partenerii nostri barbati.
,,Imi place sa cred ca femeia face lumea. Ea este suverana; nimic nu se face decât prin ea si pentru ea. Orice femeie este marea educatoare a barbatului; ea il invata virtutile incântatoare, politetea, discretia si acea mândrie care se teme sa nu fie suparatoare. Ea arata câtorva, zice un alt admirator al genului feminin, Anatol France, arta de a placea si tuturor arta utila de a nu displacea. Discursul feminin este unul emotionant: a simti, a iubi, a suferi, a se devota, a se sacrifica. Femeile cunosc adevarata valoare a suferintei. Cei mai multi dintre barbati nu sufera; au doar dureri. Vrem sau nu, femeile dau tonul lumii, chiar daca, oficial, in cele mai multe cazuri, ni se pare ca barbatii sunt vioara intâi. Va amintiti scena dialogului dintre Leonida si sotia sa, Gorgo, inaintea memorabilei batalii de la Termopile? Regina Gorgo: „Spartane!” Regele Leonidas: „Da, doamna mea.” Regina Gorgo: „Intoarce-te cu scutul sau pe scut!” Regele Leonidas: „Da, doamna mea!”... Vechea poveste: in spatele fiecarui barbat important sta o femeie puternica… Se spune ca Dumnezeu a facut pentru barbat un tron, in vreme ce pentru femeie a construit un altar. Tronul exalta, altarul sfinteste…
Femeia este zamislita dintr-un aluat special. Ea nu este niciodata mai puternica decât dupa ce a fost infrânta. Atunci când iubeste, iarta orice; chiar si crima. Dar când nu mai iubeste, nu mai iarta nimic; nici macar… virtutile. Deosebirea esentiala dintre barbati si femei ar fi poate aceea ca barbatii vad mereu numai pâna la colt, in vreme ce femeile, cu intuitia lor formidabila, vad si dupa colt.
Daca as candida pentru un post, creierul stafului meu ar fi o femeie.
Daca mi-ar sta in putinta, in iunie as chema numai femeile la vot. Barbatii, pierzându-se de multe ori in culisele sforariilor politice, fac uneori pactul cu diavolul. Femeile, care nu pot ierta fatarnicia, impostura si mimarea virtutii, vor mereu schimbarea. Si din acest motiv, femeile merita, si astazi, toate florile lumii.,,
Multumim domnule  Fercu !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu