joi, 22 martie 2012

Ziua Mondială a Apei


In ziua de 22 martie  anual se sărbătorește Ziua Mondială a Apei .
Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.
 În România, această zi se sărbătorește din 1993.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.
,,Un studiu efectuat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei a scos la iveală faptul că 94% dintre români (cea mai ridicată din UE) consideră calitatea apei drept o problemă gravă a ţării lor.
România se află pe primul loc în UE, în rândul populației cel mai nemulțumite de calitatea apei, 94% dintre conaționalii noștri considerând asta o adevărată problemă. Sondajul, realizat în cele 27 de state membre UE mai arată că 91% dintre italieni şi 89% din francezi apreciază drept gravă problema calităţii apei din ţările lor, iar 59% din finlandezi, 58% din austrieci şi 52% din germani cred că aceasta nu este o problemă gravă a ţărilor lor, informează Agerpres.
Trei din patru europeni (mai exact 73%) consideră că Uniunea Europeană ar trebui să propună măsuri suplimentare pentru rezolvarea problemelor din domeniul apei, cu care se confruntă Europa. Se bucură, de asemenea, de susţinere publică unele măsuri precum amenzi mai mari pentru poluatori, o politică de preţuri mai echitabilă sau stimulente financiare,,.(sursa:Libertatea)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu