duminică, 11 martie 2012

Vino alaturi de noi ! Avem nevoie de implicarea ta !...

Lansarea Clubului Femeilor la Buhusi- Rezultatul intalnirii.
I. Am stabilit ca Sambata 7 aprilie a.c.,ora 10 sa aiba loc prima intalnire dupa constituire,data la care vom aproba programul de actiuni pentru anul in  curs,ne vom alege conducerea Clubului compusa din presedinte si 5-7 vicepresedinte responsabile pe sectiuni: educatie,sanatate, s.a .
II. Tema de debut a activitatii Clubului a fost        ,,2012-Anul imbatranirii active si solidaritatii intre generatii,,.
Invitati la eveniment au adus un plus de informatii:
-Elena Ungureanu,reprezentant al Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau, -Situatia privind serviciile pentru persoane varstnice in Romania.
-Anca Rezmeris,medic specialist,Spitalul orasenesc Buhusi-Persoana varstnica din punct de vedere al starii de sanatate.
- Diana Apetrei,psiholog- Psihologul  o prezenta necesara in viata varstnicilor.
REZULTAT:
-1.Autoritatea locala,reprezentata de dl.primar Turcea a fost de acord cu incheierea unui parteneriat cu FSC Bacau prin care CL va asigura plata a doua angajate in programul de ingrijire la domiciliu ,prin care 12 persoane varstnice vor putea beneficia de aceste servicii.
-2.In preajma zilei de 29 Aprilie,impreuna cu scolile  vom marca  Ziua europeana  a solidaritatii intre generatii. ,,Porti deschise pentru varsnici,,-Solidaritate.Dialog intre generatii.
Obiectivul,este de a-i aduna laolalta pe elevi si pe varstnici pentru a deschide un dialog despre ce inseamna sa imbatranesti si despre cum tinerii si varstnicii pot colabora pentru o viata mai buna.                 
Ocazie cu care am lansat oficial invitatia scolilor din orasul Buhusi,reprezentate la dezbatere prin prezenta dnei director Oana Malinici,ca in preajma zilei de 29 Aprilie  sa-si deschida portile pentru a-i primi in salile de clasa pe reprezentantii generatiilor mai in varsta si pentru a reflecta la modalitatile prin care dialogul intre generatii poate contribui la o mai buna educatie.
Suntem generatia  varstnicilor de maine si suntem interesate sa avem o relatie corecta cu tinerii care trebuie educati in sensul respectului si solidaritatii.


-3.Privind tema abordata,,Anul  imbatranirii active si solidaritatii intre generatii,,vom urmari agajamentele Romaniei si vom interveni ca atare,motiv pentru care  remarc :
 Romania si-a stabilit obiective,pe care actualul ministru al muncii le-a numit ,,interventii posibile"cum ar fi: program flexibil, locuri de munca adaptate si masuri active pentru angajatori.
La nivel ministerial s-a lansat ideea  "promovarii unui proiect de lege care are in vedere imbunatatirea actualului sistem de ingrijire la domiciliu si in sistem rezidential a persoanelor varstnice dependente, precum si introducerea unor noi reglementari cu privire la sprijinirea participarii active a persoanelor varstnice, asigurarea protectiei acestora impotriva abuzului si neglijentei, incurajarea unui stil de viata sanatos.
Cert este ca pe subiectul acestui an, majoritatea tarilor au inceput anul 2012 cu masuri deja aplicabile,pentru care au gandit incepand cu anul 2002,sau macar in cursul anului trecut.Astfel dau exemplul executivului spaniol care a decis ca de la 1 ianuarie 2012, cetatenii romani care sunt ingrjitori/infirmieri la domiciliu, nu mai sunt obligati sa achite nici o cotizatie catre bugetul de stat.Sa vedem ce vor face guvernantii romanii pentru romani in sensul unei campanii adevarate inteleasa in sensul in care a fost gandita.
III.Cadou de la presedinte –legea pivind combaterea violentei in familie
De Ziua Femeii, preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea pentru combaterea violenţei în familie. Parlamentul a adoptat săptamana trecută legea care oferă protecţie rapidă victimelor violenţei în familie, şi care pedepseşte aspru soţii agresori.
Statisticile arată ca în România se înregistrează, anual, peste 11.000 de cazuri de violenţă în familie. În jur de 50 de femei sunt bătute zilnic de parteneri în ţara noastră
REZULTAT:
Vom urmari daca modificarile aduse vor fi suficiente pentru a stopa sau ameliora fenomenul si impreuna cu reprezentatii Politiei de proximitate vom sprijini atat cat ne este permis persoane afectate de fenomenul violentei domestice la nivelul orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu